80-åringen samtykket til mer varetekt

FORSVARER: Harald Otterstad er forsvarer for den drapssiktede 80-åringen.

FORSVARER: Harald Otterstad er forsvarer for den drapssiktede 80-åringen.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

80-åringen som er siktet for å ha drept sin egen kone i deres hjem i mars i år, har samtykket til fire nye uker i varetekt.

I går, mandag, var det berammet nytt fengslingsmøte i Sarpsborg tingrett. Men fengslingen gikk i stedet som en kontorforretning, uten at den drapssiktede 80-åringen var til stede.

– Min klient har samtykket til fire nye uker i varetekt, men når det gjelder spørsmålet om straffskyld, er ingen ting endret. Han hevder at skuddet ble avfyrt ved et uhell, sier hans forsvarer, advokat Harald Otterstad, til SA.

80-åringen har sittet varetektsfengslet helt siden han ble pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han har i forbindelse med de siste fengslingsmøtene begjært seg løslatt og har også anket fengslingskjennelsene fra Sarpsborg tingrett og Borgarting lagmannsrett til Høyesterett. Høyesterett har foreløpig ikke behandlet denne anken.

Politiet har hele veien opplyst at de ønsker å holde 80-åringen varetektsfengslet fram til hovedforhandlingen, som trolig kan finne sted i Sarpsborg tingrett en gang i november.

– Saken er nå ferdig etterforsket, og er oversendt Oslo statsadvokatembeter for videre behandling, opplyste politiadvokat Bjørn Rudningen Thune i Østfold-politiet i slutten av forrige uke.

Artikkeltags