Drapsdømt 81-åring vil ut av fengsel

VIL UT: Advokat Harald Otterstad, her fotografert i forbindelse med rekonstruksjonen etter drapet på Bjørnstad, vil i dag begjære sin klient løslatt.

VIL UT: Advokat Harald Otterstad, her fotografert i forbindelse med rekonstruksjonen etter drapet på Bjørnstad, vil i dag begjære sin klient løslatt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I januar ble den 81 år gamle sarpingen dømt til 13 års fengsel for drapet på sin kone. Men dommen er anket og følgelig ikke rettskraftig. I dag vil advokat Harald Otterstad be om at hans klient løslates fra varetekt.

DEL

Det var 17. februar i fjor at drapsalarmen gikk i det ellers fredelige villaområdet Bjørnstad. En kvinne var skutt og drept med ei grovkalibret rifle.

Kvinnens ektemann varslet selv om det inntrufne, og han ble kort tid etter pågrepet  - uten dramatikk-  i ekteparets felles hjem.

Nekter straffskyld

81-åringen har hele tiden hevdet at skuddet som drepte hans kone ble avfyrt ved et uhell. Men Sarpsborg tingrett konkluderte altså annerledes. Retten var ikke det minste i tvil om at 81-åringen har handlet med forsett.

15. juni får mannen prøvd sin sak på nytt. Da starter ankesaken i lagmannsretten.

Ikke støtende

Inntil da er det påtalemyndighetens klare oppfatning at 81-åringen skal holdes varetektsfengslet. Han har nå sittet fengslet i over et år. Før hovedforhandlingen i tingretten begjærte mannen seg flere ganger løslatt, men talte for døve ører. Nå ønsker han igjen å komme ut fra fengselet.

- De siste tre gangene fengslingsspørsmålet har vært oppe har han samtykket til ytterligere tid i varetekt. Det vil han ikke gjøre i dag.  Dermed blir det avholdt fengslingsmøte i tinghuset. Der vil ha bli begjært løslatt, forklarer advokat Otterstad. Som ikke tror det vil støte folks rettsoppfatning om mannen slipper ut fra varetektscella over et år etter at den straffbare handlingen fant sted.

- Om han hadde blitt løslatt like etter det inntrufne, hadde det stilt seg annerledes. Men nå har det gått lang tid og min klient mener altså at han ikke har begått noe drap. Videre varetektsfengsling nå vil være uforholdsmessig slik jeg ser det. Ikke minst med tanke på hans høye alder, sier Harald Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags