Jeg registrerer at Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje oppfordrer til politianmeldelse av butikkeiere, i dette tilfellet blomsterbutikker.

Han har selv gått foran som et «godt» eksempel i kampen mot blomsterfolket.

Vår ordfører utviser en voldsom harme mot at deler av næringslivet som forsøker å holde hodet over vannet økonomisk, og samtidig la innbyggerne få handle varer de ønsker.

Hva med skoler og barnehager? Der stimles barn og ansatte tett sammen, mens det finnes digitale løsninger for undervisning som vil kunne ha en meget effektiv effekt på smittespredning.

Når bystyret avholder sine møter digitalt på Teams med over 50 deltakere, så er det neppe noe vanskeligere for en skoleklasse.

Mange butikker er pålagt stengt nå, men det er tillatt med ordningen «klikk & hent». Denne ordningen er selvsagt mest utbredt hos de store kjedene med velutviklede nettbutikker med flere mulige betalingsformer. De mindre butikkene har gjerne ikke slike nettsider og betalingsløsninger, og blir derfor ekstra sårbare i en ujevn konkurransesituasjon.

Matbutikker selger også blomster. Er det riktig at det er de som skal ta den store påskeomsetningen som de frittstående blomsterhandlerne så sårt trenger?

Den perioden de har ventet på som skulle gi dem en mulighet til å pynte på omsetningen, den vil Martinsen-Evje stoppe.

Skal «klikk & hent» være tillatt?

Da må også «plukk & Vipps» være tillatt.

Byens ordfører skal være der for innbyggerne og lokalt næringsliv, jobbe for dem, ikke imot dem.

Sindre, istedenfor å reagere overfor andre kommuner, politi, statsforvalter, helseinstanser og blomsterhandlere, kan du ikke bruke det samme engasjementet til å påvirke Viken til å ha samme regler som i Oslo, eller i det minste jobbe for at de næringsdrivende skal få benytte «plukk & Vipps»-ordningen?

Den innsatsen som du, dine partifeller, administrasjonen og flere andre partier i bystyret har stått for hittil, har stort sett rammet det lokale næringslivet hardt, spesielt sentrumshandelen, med raseringen av Pellygata som det mest grelle eksempelet.

Dette nye angrepet på lokalt næringsliv følger den samme linjen, men dette er din sjanse til å snu i tide.

Vis for én gangs skyld næringslivet støtte, så kanskje både de og innbyggerne kan begynne å opparbeide seg en viss, om enn skjør, tillit til deg.

Bruk din lobbyvirksomhet på positivitet overfor de som betaler din ubeskjedne lønn.

Les også

– Revurder Pellygata nå!

Les også

Kjære bystyre, hvorfor vil dere ikke høre på oss?

Les også

– Hva vil bystyret med byen vår? Sentrum blir mer og mer dødt