Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Ulf Laurang: Norske golfperler

Artikkelen er over 15 år gammel

"Norske Golfperler" av forfatter Ulf Laurang fra Sarpsborg og fotograf Per Ervik er en bok ikke bare for golffolket. Boken blir ekstra god gjennom alle sine fantastiske bilder. Den gir en flott hyllest til de norske golfperlene som finnes her i landet. Riktignok er det bare fem av dem som fikk plass i den første boken til gutta.

Så fort vi begynner å bla i boken, glir tankene inn i den flotte naturen ved våre golfbaner. Det å gå en golfrunde gir også mange andre opplevelser enn nettopp bare dette å spille golf. Vi lærer de fem golfklubbene Miklagard GK, Oslo GK, Moss & Rygge GK, Nøtterøy GK og Kragerø Golfpark godt å kjenne gjennom boken. Etter å ha lest den, sett på bildene, skulle jeg gjerne tatt turen til hver og en av dem med en gang. Dessverre er det vinter og stengte baner i Norge, noe som gjør at jeg må nøye meg med boken. Den er ingen dårlig erstatning i vintermørket.

Ekstra hyggelig er det i disse juletider at salget av boken går til Redd Barna. Dermed er det også å håpe at vi finner boken under mange juletrær.

Et lite minus for en sarping, er at ingen av de lokale klubbene Borregaard GK eller Skjeberg GK har fått plass i den første utgaven. En ny klubb som Moss & Rygge GK er der, mens golfsportens vugge i Østfold, Sarpsborg ikke har med noen. Slik er det nå en gang, og boken er ikke forringet av den grunn. Men sarpingene venter i spenning på de neste utgavene i årene som kommer.

Anmeldt av Ole-Morten Rosted