Snart kan Marit og Reidar parkere bilen i nærheten av boligen

KULÅS ØST: Skiltet markerer boligsone Kulås øst. Det er her Marit Gabler snart kan parkere med  parkeringstillatelse som beboer bosatt umiddelbart utenfor sonen.

KULÅS ØST: Skiltet markerer boligsone Kulås øst. Det er her Marit Gabler snart kan parkere med parkeringstillatelse som beboer bosatt umiddelbart utenfor sonen.

Artikkelen er over 1 år gammel

1. mars kan endelig ekteparet Marit og Reidar Gabler få muligheten til å kjøpe en parkeringstillatelse i boligsonen Kulås Øst i Sarpsborg sentrum. Tre års kamp mot det kommunale byråkratiet er snart over.

DEL

– Vi kan ikke ta seieren på forhånd. Det gjenstår et bystyremøte, men alt tyder på at vi  snart kan parkere bilen ikke langt fra boligen i Jernbanegata, bemerker Marit Gabler overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Det skal mye til om det blir  justeringer  i forslaget til endringer i forskriften til boligsoneparkering. Den allerede vært innom utvalget for plan, miljø og teknikk uten protester. Det var heller ikke ingen som benyttet seg av muligheten til å komme med kommentarer da saken var ute på høring.

Mistet parkeringsmuligheter

I slutten av 2015 innførte Sarpsborg kommune boligsoneparkering i Kulås Øst.   Da mistet familien Gabler et naturlig område for dem å sette fra seg bilen. Uten muligheter til å parkere i nærheten av egen bolig i Jernbanegata

– Vi antok at det var anledning også for oss med vår situasjon å kjøpe en parkeringstillatelse. Jeg tok kontakt med Sarpsborg kommune, men søknaden ble raskt avslått. Det godtok jeg ikke.

Marit Gabler spurte om det var mulig å få snakke med noen høyere opp i systemet og om det var mulig å få en dispensasjon. Etter en stund fikk familien nok ett negativt svar.

Reagerte på forskjellsbehandling

– Jeg godtar ikke at beboere i sentrum forskjellsbehandles. Derfor fortsatte vi kampen. I 2017 fikk vi til et møte med representanter for administrasjonen. Da la vi fram våre synspunkter. Blant annet reagerer vi på at beboere innenfor boligsone Kulås Øst kan kjøpe parkeringstillatelse for egne kjøretøy, mens plasser på egen tomt blir leid ut bedrifter i sentrum.

Familien Gabler føler at de endelig er blitt hørt. Det har tatt sin tid. I fjor startet arbeidet med å revidere forskriften for boligsoneparkering. Det er tatt inn et forslag som gjør at beboere bosatt umiddelbart utenfor sonen kan tildeles parkeringstillatelse.

BLITT HØRT:  Ekteparet  Marit (t.v.) og Reidar Gabler føler nå at de endelig er blitt hørt. Bildet er fra et møte i Sarpsborg kommune i 2017 hvor ekteparet la fram sine synspunkter på parkering.  Her sammen med Hege Hornnæs, Lynn Andersen og Trond Fjelldal.

BLITT HØRT: Ekteparet Marit (t.v.) og Reidar Gabler føler nå at de endelig er blitt hørt. Bildet er fra et møte i Sarpsborg kommune i 2017 hvor ekteparet la fram sine synspunkter på parkering. Her sammen med Hege Hornnæs, Lynn Andersen og Trond Fjelldal. Foto:

– Det er ikke bare vår familie som får glede av vedtaket. Jeg vet om flere som er i samme situasjonen. Uten bakgård eller andre steder å sette fra seg bilen, sier Marit Gabler.

16 avtaler i Kulås øst

Det er  beboere i Kulås Øst som har benyttet seg av muligheten til å kjøpe parkeringstillatelse.

– Det  foreligger 16 aktive avtaler, forteller rådgiver Morten Nilsen kommuneområde teknologi og endring i en kommentar til avisen.

1. mars utvides området med boligsoneparkering til også å gjelder Kulås vest.

Ifølge Morten Nilsen er det så langt inngått sju avtaler i denne sonen. Det er verdt å merke seg at innføringen er utsatt med en måned. Tidligere var det antydet 1. februar.

Boligsoneparkering

  • Bystyret vedtok våren 2018 at det skal  etableres boligsoneparkering i en ring  rundt sentrum. Det  er en videreføring av prøveordningen i Kulås øst, som ble innført 1. november 2015.
  • Kulås vest er det neste stedet hvor det er innført boligsoneparkeringen. Det startet 1. mars.
  • Det tildeles inntil to parkeringstillatelser per husstand. Den gjelder kun for det kjøretøyet den er utstedt til. Årsprisen er 1.100 kroner, men det er mulig å betale for seks måneder. Da er prisen 600 kroner.
  • På hverdager etter klokken 16.00 og på lørdager og søndager er det gratis å parkere i områdene med boligsoner. I de to boligsonene er det også  besøksplasser med avgiftsbelagt parkering i tidsrommet 08.00-14.00.

Artikkeltags