Et bolighus i Sandåsveien har brent ned til grunnen torsdag kveld.

Det var ved 18.30-tiden alarmen gikk og samtlige nødetater rykket ut til Skjeberg.

– Meldingen til oss gikk ut på at det var kraftig brann på stedet, forteller vaktleder Roger Andersen ved Øst 110-sentral.

Øst politidistrikt kunne opplyse om at det dreide seg om brann i et bolighus, hvor seks personer er folkeregistrert. Alle de seks ble raskt gjort rede for, og ingen er så langt meldt skadet som følge av brannen.

Mannskapene på stedet vurderte raskt situasjonen slik at huset ikke kunne reddes, og arbeidet med å forhindre at brannen spredte seg og kontrollerte huset som de lar brenne ned. En bil og en traktor er også tapt i brannen.

Ved 19.20-tiden begynte det å brenne i skogen i nærheten, innsatsen for å forhindre dette til tross.

Skogbrannen skal være rundt 200-300 meter unna det nå nedbrente huset i Sandåsveien, men det er uklart om det er flammer eller gnister fra den brennende boligen som har forårsaket skogbrannen, men brannen i vegetasjon har startet i vindretningen fra det totalskadde huset. Brannvesenet har ved 19.30-tiden fullt fokus på å få slått ned skogbrannen, og har ifølge SAs medarbeider på stedet tilkalt flere mannskaper for å bistå.

Det er problemer med mye trafikk på stedet, da mange stopper opp for å se. Politiet ber publikum om å holde seg unna, da deres nærvær forhindrer nødetatenes innsats på stedet.

Bildeserie

BILDER: Bygnings- og skogbrann i Skjeberg