Flere steder i Østfold skal det fremover bygges bomstasjoner, og dagens bommer vil bli dyrere. Flere steder i Norge har bommer blitt stående lenger enn planlagt og for å finansiere dyre politiker-innfall, og nå skjer kanskje dette også på Svinesund. MDG har lansert forslag om å innføre nye runder med bompenger på Svinesund. Hvis FNB ikke lykkes i dette valget, vil det koste enda mer å bevege seg i de fleste av Østfolds byer.

Det mange av dagens partier på Stortinget ikke forteller deg, er at de har ønsket å utforske muligheten for å samarbeide med MDG. Høyre, Arbeiderpartiet, SV, Venstre og KrF spekulerer på hva som skal til for å få MDG med på sin regjeringskoalisjon. Å stemme på et av våre gamle partier vil ikke beskytte deg mot dette.

Oslo-folket har allerede fått kjent pisken. Store deler av hovedstaden er stengt for biler, mange butikker melder om salgssvikt og konkurser, barnefamilier må slutte med idrett fordi de ikke har råd til trygg transport på tvers av bygrensa. Og med pandemien er kollektivtransporten blitt en smitterisiko.

De fleste i Østfold har bosatt seg spredt, mange ønsker litt plass til seg og familien sin, og gjerne hage. Det er umulig for de fleste å ta kollektivtransport overalt, og det å ha en bil i familien gjør hverdagen lettere og triveligere.

FNB (Folkeaksjonen Nei til mer bompenger) mener bevegelsesfrihet er en menneskerett! Vi er din garanti mot bompenge-fanatikere, og vi har i tillegg et fantastisk partiprogram hvor vi sloss for en enklere og mer rettferdig hverdag. Og et Norge med plass til alle.

Les også

På tide å tenke nytt - eller annerledes!

Les også

– Hvor ble det av den særskilte vurderingen knyttet til ny Sarpsbru, Hareide?

Les også

– Sarpsbrua synger på siste verset. Vi kan ikke forstå at denne ikke er prioritert i Nasjonal Transportplan