– Vi må be alle innbyggere øst om jernbanen og Glomma, i Skjeberg og mot Ise om å begrense vannforbruket mest mulig en periode, melder de på sin Facebookside.

En såkalt trykkøker har i løpet av natt til mandag blitt skadet, noe som fører til at enkelte husstander kan få redusert trykk i vannkranene sine.

Kommunen har jobbet på spreng for å hindre at brukere mister vanntilgang.

– Det er dessverre lang leveringstid på nødvendige deler, og reserver av vannforsyning er mer usikker når denne stasjonen er ute av drift. Vi er derfor avhengig av at innbyggerne fortsatt bruker så lite vann som mulig i noen uker fremover. Vi retter en stor takk til alle som har fulgt oppfordringen vår. Dette har hjulpet oss og innbyggerne på Komperød og andre høyereliggende områder veldig, og det utgjør en stor forskjell på hvor mye eller lite vann de har tilgjengelig, sier virksomhetsleder Vann og avløp, Stein Solheim Olsen som er takknemlig hvis innbyggerne gjør en liten innsats.

– Det viktigste området er fra Rådhusveien og til Stasjonsbyen øst om jernbanen, slik at vi ikke tærer for mye på det vannet vi har i bassenget på Sandbakken. Vi er svært takknemlige for at innbyggerne uansett bidrar ved å bruke minst mulig vann, sier Solheim Olsen.