Gå til sidens hovedinnhold

Søker rektor til skole som skal legges ned

Artikkelen er over 4 år gammel

Østfold fylkeskommune søker etter ny rektor til Borg videregående skole, men bare for fem år.

Årsaken til det er at Borg videregående skal legges ned. Det har fylkespolitikerne bestemt. Dagens skolestruktur skal endres fra fire til tre skoler.

Når ny skole i Sarpsborg sentrum står ferdig - nye St. Olav videregående skole - flyttes linjene ved Borg til andre skoler.

Avvikles i 2022

Men fram til det er det altså behov for rektor ved Borg videregående skole. For de fem neste årene. I 2022 er det planlagt at Borg skal avvikles.

I stillingsutlysningen går de fram at den nye rektoren får en aktiv rolle i sammenslåingsprosessen i forbindelse med flytting av skolens programområder. De skal nemlig flyttes til tre andre skoler.

– Dette blir en spennende prosess, som skal gjøres sammen med rektorene på de andre skolene og opplæringsavdelingen. Dette vil gi verdifull erfaring og kompetanse, lokker fylkeskommunen søkerne med.

Skole med 650 elever

Ved avviklingen av Borg skal alle ansatte, lærere, skoleledere og øvrige ansatte bli ivaretatt i henhold til lov- og avtaleverk og fylkeskommunens interne reglement og retningslinjer, lover Østfold fylkeskommune.

Borg videregående skole har 650 elever, 160 ansatte og et budsjett på ca. 105 milllioner kroner.

Fylkeskommunen søker også etter rektorer til de to videregående skolene Malakoff og Halden.

Kommentarer til denne saken