Gå til sidens hovedinnhold

Søndag er det sesongåpning på Borgarsyssel

Artikkelen er over 5 år gammel

Når Borgarsyssel åpner musemsportene søndag, gjør de det for godt denne sommeren.

Borgarsyssel Museum er ikke redd for å lette på sløret, selv om ting står litt på hodet før den store åpningen på Olsok. Søndag 19. juni sparker de i gang sesongen med populære Barnas dag, et familiearrangement spekket med aktiviteter.

Sauene, hønene og kaninene fra Kalnes videregående skole har første dag i sommerjobben på Borgarsyssel. Om de er nervøse vites ikke, men årets sauefamilie er mamma Felizia og lammene Luna og Pål.

I tillegg til å bli kjent med dyrene kan barn og voksne leke med gammeldagse leker, steke og ikke minst spise lefser lagd på gammeldags takke, lage klutedukker, lage hjemmelagde hoppetau, designe sitt eget kirkevindu, høre norske og iranske eventyr, kjøpe drops over disk, være med på Barnas museumstafett, lage barkebåter og karde og tove fine ting av ull. Museet har også skjenket en tanke til slitne småbarnforeldre.

Museumspedagog Christine Haugsten Ellefsen gleder seg til å åpne dørene.

– For første gang i museets historie åpner vi sommersesongen – for godt. Det er en fantastisk følelse. Når Olavs hall åpner 29. juli, blir vi endelig et helårsmuseum, sier hun.

Barnas dag er et samarbeid med Sarpsborgs Husflidslag, Borg speidergruppe og Kalnes videregående skole.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.