Gavmildt sangkor gir 250.000 kroner til Varmestua

GAVMILDE: Borgen Sangkor er et gavmildt kor. Fredag ga de 250.000 kroner til Varmestua.

GAVMILDE: Borgen Sangkor er et gavmildt kor. Fredag ga de 250.000 kroner til Varmestua. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Et enstemmig årsmøte i Borgen Sangkor, ga fredag 250.000 kroner til Varmestua.

DEL

Bestill SA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

Når SA kontakter lederen i sangkoret, Per Støa, får vi beskjed om at egentlig er det litt hemmelig ennå. Men med 40 medlemmer i koret sprer ryktene om den storslåtte gaven til de mindre heldig stilte i Sarpsborg, seg som ild i tørt gress.

Gir pengene til andre

For et par år siden solgte koret Sangerhuset Fremtidsborg på Borgenhaugen for 2,4 millioner kroner. Nå leier de lokaler i Betania på Klavestadhaugen.

– Vi mener at det vil være feil å bruke alt på koret. Det skal klare seg selv med det vi får inn på driften. På årsmøtet ble det lagt fram et forslag om å gi 250.000 kroner til Varmestua, og det forslaget sluttet et enstemmig årsmøte opp om, sier Per Støa.

Han legger ikke skjul på at det hos flere av korets medlemmer banker et spesielt hjerte for Varmestua.

– Det er flere av oss som jobber som frivillige på Varmestua, forteller han.

Vil gjøre noe spesielt

I forbindelse med overrekkelsen av den store pengegaven, ønsker koret å gjøre noe spesielt som for eksempel en konsert. Men vedtaket er fortsatt såpass nytt at de ikke har fått bestemt seg for hva det blir.

Borgen Sangkor

  • Ble stiftet 1. januar 1990.
  • Var en sammenslåing av Arbeidernes Mannskor Borgen (stiftet 1935) og Borgen Damekor (stiftet 1945) som begge slet med rekrutteringen.
  • Fremtidsborg var fra 1918.

– Vi har lyst til å gjøre noe positivt rundt Varmestua, og fått profilert den. Byen har i år tusenårsjubileum, men det virker ikke som det er en feiring som Varmestua får ta del i.

Sangerhuset Fremtidsborg er i dag revet. Bygningen var etter hvert i en så dårlig forfatning at koret ikke lenger klarte å ta vare på den.

– Den holdt på å ramle ned, forteller Støa.

Nå kommer noen av pengene fra salget Varmestua til gode. De har kjøpt og holder til i den gamle Baptistkirken i Østre bydel.

Artikkeltags