Gå til sidens hovedinnhold

Borregaard forplikter seg til store klimagassreduksjoner

Artikkelen er over 1 år gammel

Borregaards utslipp skal reduseres med 53 prosent innen 2030 og 100 prosent innen 2050, sammenlignet med basisåret 2009.

Klimainitiativet Science Based Targets har godkjent Borregaards mål for reduksjon av klimagassutslipp. Det opplyser bedriften i en pressemelding.

Ambisiøse mål

Borregaard sluttet seg til Science Based Targets Initiative i 2017 og har satt vitenskapelige mål for reduksjon av klimagassutslipp som er i tråd med nivået som kreves for å begrense den globale temperaturøkningen til 1,5 grader Celsius innen 2050.

– Vi har satt ambisiøse mål for langsiktige klimagassreduksjoner og forplikter oss til å gjennomføre en rekke nye klimatiltak. Vi skal fremme en bærekraftig utvikling gjennom å minimere negativ miljøpåvirkning fra produksjon og maksimere positiv miljøpåvirkning gjennom produktene vi produserer, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard, i meldingen.

Siden 2009 er direkte og indirekte CO₂-utslipp fra Borregaard allerede redusert med 34 prosent. Målet om å redusere utslippene med 100 prosent innen 2050, skal blant annet oppnås ved å redusere energiforbruket ytterligere og samtidig øke bruk av fornybar energi, opplyser Borregaard.

I tillegg forutsettes teknologiutvikling innen karbonfangst og -lagring.

Bærkraftig utvikling

Borregaard har dessuten fått godkjent Science Based Targets for reduksjon av indirekte klimagassutslipp med 30 prosent innen 2030 og 75 prosent innen 2050, med basisår 2017. Indirekte utslipp er utslipp som ikke oppstår direkte i forbindelse med Borregaards produksjonsprosesser, slik som utslipp forbundet med transport av varer, produksjon av råvarer og annet.

Borregaard har prioritert seks av de sytten bærekraftsmålene fastsatt av FNs 2030-agenda for bærekraftig utvikling. Prioriteringene er foretatt på bakgrunn av de globale utfordringene verden står overfor, samt løsningene selskapet kan bidra med. De seks prioriterte bærekraftsmålene er: utrydde sult, anstendig arbeid og økonomisk vekst, innovasjon og infrastruktur, ansvarlig forbruk og produksjon, stoppe klimaendringene og liv på land.

På disse områdene kan Borregaard ha en innvirkning gjennom sitt bioraffinerikonsept og sine bærekraftige produkter.

Tapte millioner og falt på børsen etter lekkasjer

Borregaard-overskudd på 749 millioner

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.