Gå til sidens hovedinnhold

Jury fikk seg en aha-opplevelse – endte med pris til Borregaard

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi i juryen tenkte nok først og fremst papir og planker da vi dro for å besøke Borregaard, men vi fikk noen aha-opplevelser av dimensjoner, sier juryleder Mårten Skjøstad i HR Norge.

Medlemsorganisasjonen HR Norge har delt ut Kompetanseprisen i over 20 år. Den går til virksomheter som jobber strategisk og målbevisst med kompetanseutvikling.

I år går altså prisen til Borregaard.

– I dagens kunnskapssamfunn er kompetanse den viktigste «råvaren» enhver virksomhet kan ha. En god kompetansestrategi har bidratt til at en nesten 130 år gammel industribedrift med hovedkontor i Sarpsborg i dag er verdensledende innen sine nisjer. Og det hele startet med gran, påpeker juryen, som ble spesielt inspirert av å se at den tradisjonsrike industrivirksomheten er under stadig utvikling.

Det startet med gran...

– Borregaard har en kultur og holdninger som er like moderne og fremtidsorientert som en hvilken som helst digitalisert oppstartsbedrift. Vi trodde nok først og fremst at vi skulle se planker og papir da vi besøkte bedriften. I stedet fikk vi se at bedriften bruker norsk gran til å lage hundrevis av avanserte biokjemikalier som inngår i blant annet jordbruk, byggeindustri, legemidler og kosmetikk, næringsmidler, batterier og drivstoff, sier Skjøstad i en pressemelding.

Juryen ble imponert over hvordan bedriften har utviklet seg over flere år.

– Bedriftens holdning til kontinuerlig forbedring er imponerende. Når et mål er nådd, ser de om det de har fått til kan gjøres enda bedre.

Godt samarbeid med de ansatte

– Vi er glad og stolt over at vi har greid å utvikle oss til en global verdensledende virksomhet i samarbeid med de ansatte og fagforeninger. Det har ikke alltid vært uten diskusjoner og uenighet, men langsiktighet, utholdenhet og vilje til å finne løsninger fra alle parter har gjort det mulig, mener HR-sjef Kari Strande ved Borregaard.

HR Norge er en ideell medlemsorganisasjon som jobber for å skape merverdi for medlemmene. Nettverket har over 3.000 medlemmer fra privat og offentlig sektor.

Kommentarer til denne saken