Storbrann i Spania – flere sarpinger evakuert

STORBRANN: Flere sarpinger er evakuert, og flere hus skal være tatt av flammene i den store skogbrannen like nord for Alicante i Spania. Dette bildet har sarpingen Tom Thøgersen tatt fra sin egen veranda på Cumbre del Sol.

STORBRANN: Flere sarpinger er evakuert, og flere hus skal være tatt av flammene i den store skogbrannen like nord for Alicante i Spania. Dette bildet har sarpingen Tom Thøgersen tatt fra sin egen veranda på Cumbre del Sol. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere hus skal være tatt av en storbrann litt nord for Alicante i Spania, og flere sarpinger er evakuert fra området.

DEL

– Klokken 14.45 mandag ettermiddag sto plutselig en politimann i stua mi, og jeg fikk beskjed om å komme meg vekk med en gang. Det eneste jeg fikk med meg var passet og pengene. Nå skal den første husrekka være tatt av flammene. At det brenner i California er noe en ser på TV og leser om, men nå står jeg selv midt oppi det samme. Jeg må innrømme at jeg blir litt skjelven av det. Det er ikke trivelig. Det er sarpingen Tom Thøgersen som forteller dette til SA på telefon fra Spania.

Cumbre del Sol

Thøgersen bor på Cumbre del Sol som ligger like nord for Alicante, mellom Valencia og Benidorm. Det skal være rundt 40 sarpinger som har leiligheter i dette området. Thøgersen forteller at flammene er veldig nær området der flest sarpinger har leilighet.

– Nå sitter jeg sammen med en familie fra Hvaler og en familie fra Halden i byen Moraira. Vi har fått tilbud om å overnatte på en ungdomsskole og skal få mer informasjon derfra, forteller Thøgersen.

Brannen startet søndag

Thøgersen forteller at det var ved 16.30 tiden søndag den store skogbrannen startet.

– Det går rykter om at brannen er påsatt da det blusset opp på en rekke steder samtidig, sier Thøgersen.

Han har fulgt med på brannen fra sin egen veranda på Cumbre del Sol helt siden søndag kveld, og tatt flere bilder av den dramatiske situasjonen.

Lover ikke bra

Mens SA snakker med Thøgersen kommer det flere sjøfly med vann rett over hodet på han.

– Dette lover ikke bra. Hvordan dette skal ende har jeg ikke noe svar på nå, bryter han ut på telefonen mens flyene passerer rett over han.

Tidligere på dagen telte han åtte helikoptre og to sjøfly som drev med slokningsarbeidet.

– Nå ser det ut som om en har gitt opp arbeidet med helikoptrene, for jeg ser de ikke lenger, sa han like før det kom enda flere sjøfly for å delta i slokningsarbeidet.

Artikkeltags