SKI: Det var svært godt humør blant bryllupsgjestene som var i Ski for å feire bryllupet til Azad og Anne. Østlandets Blad møtte dem ved Ski middelalderkirke lørdag ettermiddag – midt mellom vielse og middag. Bare rundt halvannen time tidligere var de samme personene en desto mer stresset gjeng som sto og ventet på taxi utenfor Thon hotell i Ski sentrum. Da de så bruden kjøre av gårde, begynte de virkelig å ane uråd.

– Vi fikk panikk da bruden dro, forteller de.

Skyss med politiet

Det var Thomas Engh som hadde bedt resepsjonisten på Thon hotell om å bestille taxi opp til kirken rett før klokken ett. Vielsen begynte klokken halv to.

– Hadde vi visst tidligere at taxien ikke kom i tide, kunne vi ha gått, påpeker de.

Men det ble det ikke tid til. Da det begynte å nærme seg starten på vielsen, og taxien fortsatt ikke hadde dukket opp, måtte gjestene ta affære. En politibil ble den første redningen.

– Jeg gikk bort og sa «Take me to church», forteller Anna Malmberg fra Kråkerøy.

Hun fikk drahjelp fra Jørn Stang, som stilte opp med sitt bredeste smil.

Politipatruljen lot seg overtale, men hadde bare plass til to av gjestene. Det ble Jørn Stang og Beate Tolun som fikk skyss med lovens lange arm.

– De to karene i politibilen tok det med stort humør. De fortalte at de vanligvis ikke blir praiet av folk i full bryllupsmundur på vei til kirke. De er mer vant til påseilede folk på byen som vil ha skyss hjem. Vi kom oss raskt og effektivt til kirken, ler Beate Tolun til Fredriksstad Blad søndag. Hun oppsummerer dette som det fineste bryllupet hun har vært i. Og er overlykkelig for at de alle rakk å komme til kirken før vielsen fant sted.

Tilfeldig bil

Da de første to hadde fått skyss gikk Roberto D'Alicandro ut i veien og praiet en tilfeldig BMW, med en dame bak rattet som hadde vært og levert sønnen sin i Ski.

– Det var en fantastisk behjelpelig dame. Men hun var ikke herfra, så hun visste ikke hvor hun skulle kjøre.

Katarzyna Golebiewska, Patricia Bertelsen og Anna Malmberg fikk sitte på med henne, og også de rakk frem før brudens "ja".


Resepsjonisten stilte opp

Rosie Gjerde hadde allerede fylt opp sin bil med gjester. Til slutt var det Roberto og Thomas som sto igjen uten skyss. Da stilte resepsjonisten fra hotellet opp med privat bil, noe som også ble satt svært stor pris på.

De forsinkede bryllupsgjestene legger ikke skjul på at det var pinlig å komme inn i kirken etter bruden. Samtidig rakk alle å komme inn før selve vielsesseremonien startet.

Det er ingen sure miner å spore overfor taxiene som ikke dukket opp før det var for sent. Til gjengjeld benytter de anledningen til å takke de reddende englene som stilte opp for å få dem i kirka i tide:

– Det er utrolig flott at folk stilte opp og fikk oss hit, slik at vi rakk seremonien, sier Patricia.

Det var Ski Taxi som mottok bestillingen fra bryllupsgjestene via resepsjonen på Thon Hotel. Daglig leder Ole Emil Johansen i Ski Taxi bekrefter at de fikk en straks-bestilling som kom klokken 13:09.

– Vi hadde dessverre stor trafikk mellom klokken 13 og 14 og klarte ikke å serve dem så raskt som vi ønsket, sier han.