Gjennom en felles avtale signert Østfold kollektivtrafikk, Brakar, Ruter, Agder kollektivtrafikk og Kolumbus i Rogaland ble den nye appen en realitet.

Det var våren 2017 at de nevnte selskapene inngikk en offentlig-offentlig samarbeidsavtale om videreutvikling av mobilnettet.

Kun tilgjengelig i Østfold

«Samarbeidet omfatter etablering av en felles teknisk plattform for billettløsning, som bygger på Ruters mobilbillett. Målet er å stimulere til at flere reiser med kollektivtransport, og på sikt gi en felles løsning som gjør det lettere for kundene å betale og reise sømløst innad i og på tvers av flere regioner», skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider.

 

Den nye ØstfoldBilett-appen kan foreløpig kun benyttes i Østfold. Det kan være lurt å laste ned appen allerede nå, fordi den gamle appen vil slutte og fungerer fra 1. april i år.

Direktør i Østfold kollektivtrafikk Børre Johnsen lover at det vil bli enda enklere å reise med den nye appen.

Enkelt og lettvint

– Den nye appen vil gjøre det enda enklere å reise med mobilbillett, og har en rekke funksjoner vi håper vil få enda flere til å reise kollektivt, nettopp fordi vi nå gjør det enklere, sier han til Østfold fylkeskommunes nettsider mandag.

Appen ble tilgjengelig for Android og iPhone mandag 12. mars.

 

– Den nye appen kan foreløpig kun benyttes i Østfold, men målet i samarbeidet på sikt, er at appen også kan brukes i de andre fylkene som er med i samarbeidet. Dette er spesielt viktig for alle som regelmessig reiser til Oslo og Akershus, sier Johnsen til fylkeskommunens nettsider.

Det blir blant annet enklere å kjøpe periodebillett, billetter til andre, betale med Vipps, kjøpe billigere enkeltbilletter fremfor billetter kjøpt på bussen, samt en rekke andre fordeler.