Jubileumssjefen får skrive jubileumsboka

SKAL SKRIVE BOKA: Svein Halvorsen var jubileumssjef for Sarpsborgs tusenårsjubileum. Nå får han oppdraget med å skrive jubileumsboka.

SKAL SKRIVE BOKA: Svein Halvorsen var jubileumssjef for Sarpsborgs tusenårsjubileum. Nå får han oppdraget med å skrive jubileumsboka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var et nesten enstemmig formannskap som vedtok at sjefen for Sarpsborgs tusenårsjubileum, Svein A. Halvorsen, også skal få skrive boka om jubileet. Men noen kritiske kommentarer kom det fra opposisjonen.

DEL

Riktignok er ikke Svein Halvorsens navn nevnt i selve vedtaket. Men det som står i vedtaket er at kommunen engasjerer en forfatter på prosjektbasis til å skrive boken, og i utredningen sier rådmannen at det vil være en god løsning at Svein Halvorsen engasjeres som forfatter. 300.000 kroner inkludert sosiale kostnader ble avsatt til å engasjere en forfatter.

Litt kritisk

Framskrittspartiets Stein Erik Westlie var litt kritisk til løsningen om at jubileumssjefen også skulle skrive boka om jubileet. Hans ønske var at det ble engasjert en forfatter utenfra til jobben, noe han også la fram som forslag. Men forslaget fikk bare hans egen stemme selv om også Høyres Ann-Hege Indrevoll påpekte at det var viktig at boka ikke bare blir en skrytebok.

– Da vil den ikke være interessant for leserne, sa hun.

Håper på skryt

Arbeiderpartiets gruppeleder, Svein Larsen, uttrykte forståelse for innvendingene, men mente at det ville koste mer enn de 300.000 kronene som var avsatt hvis en skulle engasjere en forfatter utenfra.

– Forhåpentligvis blir det også en skrytebok som vi kan ta med oss rundt og vise hvor flott jubileet vårt var, sa han.

– Det blir en minnebok, og ikke en kritisk egenevaluering, sa ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Artikkeltags