Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer jubileumsboka i oktober

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette blir årets julegave til sarpingene, mener tidligere jubileumssjef Svein A. Halvorsen (56).

Fredag 13. oktober lanserer han jubileumsboka «1000 takk – En bok om 1000-årsjubileet i Sarpsborg» i Olavs Hall på Borgarsyssel Museum, med Sarpsborg kommune som utgiver. Opplaget på den kommende boka er på 7.000 eksemplarer.

– Jeg har jobbet med boken i fem måneder, og jeg gleder meg til å boklanseringen, sier Svein A. Halvorsen, som gjennom hele fjoråret var sjefen for Sarpsborgs tusenårsjubileum.

Ikke historiebok

Det var 15. desember 2016 et nesten enstemmig formannskap, som vedtok at Svein A. Halvorsen skulle engasjeres som forfatter av Sarpsborg kommune, for å skrive boka om jubileet. Det ble videre kjent at 300.000 kroner inkludert sosiale utgifter ble avsatt til å engasjere en forfatter.

Det blir heller ingen roman, i tillegg er det viktig å understreke at boka ikke blir en kritisk egenevaluering av jubileet.

Svein A. Halvorsen, tidligere tusenårssjef i Sarpsborg.

 

Helt siden februar i år har Halvorsen jobbet med bokprosjektet, og han lover at det blir mer en minnebok framfor en historisk bok.

– Det blir heller ingen roman, i tillegg er det viktig å understreke at boka ikke blir en kritisk egenevaluering av jubileet, sier den tidligere jubileumssjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Lokale krefter

Jubileumsboka er delt inn i fem kapitler og består av 336 sider med store og små saker fra fjorårets byfest. Det er Møklegaard Trykkeri AS på Nabbetorp i Fredrikstad som trykker boka.

– Jeg synes det er veldig stas å bruke lokale krefter, sier Halvorsen.

Han mener boken «1000 takk» oppsummerer tusenårsjubileet med tekst og bilder.

– I tillegg til offisielle taler, og samtlige jubileumsarrangementer i kronologisk rekkefølge, samt mye mer, påpeker den ferske forfatteren.

 

– Vi har hatt god tilgang på masse fantastiske bilder fra de ulike arrangementene, og det dukker for øvrig opp mange kjente og ukjente fjes i boka, legger han til.

God kompetanse

Den tidligere tusenårssjefen har skrevet boka på prosjektbasis, og har vært ansatt av kommunen som forfatter den siste tiden.

– Jeg er nok den personen som var godt nok utrustet og skikket til oppgaven. Jeg har jobbet med innholdet i jubileumsåret, og har i tillegg bakgrunn som skrivende journalist. Jeg sitter på mye kompetanse i henhold til planleggingen og gjennomføringen av tusenårsjubileet i Sarpsborg. I tillegg har jeg gjennom årenes løp opparbeidet meg et godt nettverk, sier han.

– Jeg synes det har vært veldig fint å jobbe med dette bokprosjektet, understreker 56-åringen.

Halvorsen håper jubileumsboka blir en gave som sarpingene kan gi bort til jul.

– Dette blir uten tvil årets julegave, utbryter Halvorsen.

– Ikke søkt som jubileumssjef

Engasjementet som forfatter går mot slutten, og i oktober står Halvorsen uten jobb.

– Hva skal du gjøre da?

– Jeg er ikke helt sikker på hva det ender opp med, men jeg ordner meg noe. Jeg kan uansett garantere at jeg ikke har søkt som jubileumssjef i Moss. De fyller nemlig 300 år i 2020, og jeg tror ikke jeg ville gjort en like god jobb der som i Sarpsborg, avslutter Svein A. Halvorsen med et smil.

Fakta

  • Utgis av Sarpsborg kommune.
  • Tidligere jubileumssjef Svein A. Halvorsen har forfattet boka «1000 takk - En bok om 1000-årsjubileet i Sarpsborg»
  • Opplaget er på 7.000 eksemplarer, og trykkes ved Møklegaard Trykkeri AS i Fredrikstad.
  • Totalvekten på alle bøkene er 11,4 tonn.
  • Dersom enn legger alle sidene i bøkene etter hverandre får vi 67 kilometer.
  • Stables alle de 7.000 bøkene etterhvandre i høyden, så blir det en stabel på 182 meter.
  • I salg i samtlige bokhandlere fra lørdag 14. oktober 2017.

Kommentarer til denne saken