En verdig avslutning av jubileumsåret

FOLKEHAV: Over 7.500 sarpinger fant veien til byens torg nyttårsaften. Oppslutningen var færre i år, men det gjorde ingenting mente jubileumssjefen.

FOLKEHAV: Over 7.500 sarpinger fant veien til byens torg nyttårsaften. Oppslutningen var færre i år, men det gjorde ingenting mente jubileumssjefen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nærmere 7.500 feststemte sarpinger festet til tusen på torget for å si adjø til jubileumsåret 2016 nyttårsaften.

DEL

Tusenvis av feststemte sarpinger var til stede på byens torg for å markere overgangen til 2017.

Det store jubileumsåret er omme, og byen kan legge bak seg et flott jubileumsår.

Enorm respons

Med sang, smil, latter og storslagent fyrverkeri fikk Sarpsborg en flott og verdig avslutning på tusenårsjubileet som har preget hele kalenderåret 2016.

SA slo av en prat med mange folk under nyttårsfesten på torget nyttårsaften.

OPPLEVELSE: Tone Finstad (t.v.), Live Bjørnstad og Emma Hagen (t.h.) håper at det også blir nyttårsfest på Sarpsborg torg i 2017.

OPPLEVELSE: Tone Finstad (t.v.), Live Bjørnstad og Emma Hagen (t.h.) håper at det også blir nyttårsfest på Sarpsborg torg i 2017. Foto:

Og tilbakemeldingen var klar: Dette var en storslått opplevelse og et ypperlig tiltak som er en jubileumsavslutning verdig for byen vår.

– Vi er på fest og koser oss, sier Karoline Rønning, som har tatt turen med Ole Haga (20) og Renato Avdic (23).

Venninnene Tone Finstad (16), Live Bjørnstad (16) og Emma Haga (16) mener at arrangementet på torget var fantastisk.

Publikum har skapt festen, eller skal jeg si sarpingene.

Svein A. Halvorsen, Jubileumssjef

– Byen og befolkningen får et godt samhold av et slitk arrangement. vi koser oss masse, og jeg håper at det kan være et lignende arrangement på torget også i 2017, forteller Emma til avisen.

– Det har vært et veldig bra opplegg, med gode artister, legger Live og Tone til.

– Publikum har skapt festen

STOLT: Jubileumssjef Svein A. Halvorsen var lykkelig etter at nyttårsfesten sørget for å gi Sarpsborg en verdig avslunting på byjubileet.

STOLT: Jubileumssjef Svein A. Halvorsen var lykkelig etter at nyttårsfesten sørget for å gi Sarpsborg en verdig avslunting på byjubileet. Foto:

Jubileumssjef Svein A. Halvorsen var i lykkerus etter endt nyttårsfest, og forteller at jubileumsåret ikke kunne endt bedre.

– Oppslutningen var litt færre enn i fjor, men vi er langt fra skuffa, jeg er faktisk overbegeistret, dette har vært veldig bra, forteller jubileumssjefen til Sarpsborg Arbeiderblad drøyt en time etter midnatt.

– Det er godt å avslutte på denne måten, alt har gått rolig for seg, det har verken hvert bråk, fyll eller andre kriser, påpeker Halvorsen.

Han ønsker samtidig å rose byen befolkning og takke for et fantastisk byjubileum.

– Publikum har skapt festen, eller skal jeg si sarpingene, konstaterer Halvorsen.

– Fyrverkeriet var også perfekt, vi har vært veldig heldige med været i år, legger han til.

Halvorsen legger ikke skjul på at nyttårsfesten på torget var en verdig avslutning på jubileumsåret.

– Helt klart, dette var en verdig avslutning på tusenårsjubileet, sier han.

– Det er litt rart at det er slutt alt, 365 dager har gått veldig fort, poengterer jubileumssjefen.

Lokale og nasjonale artister

LOKALT: Ida Elisabeth Karlsen (t.v.), Knut-Erik Rønne og Ingeborg Walther (t.h.) ga de besøkende god underholdning fra scenen.

LOKALT: Ida Elisabeth Karlsen (t.v.), Knut-Erik Rønne og Ingeborg Walther (t.h.) ga de besøkende god underholdning fra scenen. Foto:

Festen på torget ble kyndig ledet av skuespiller Knut-Erik Rønne, og så gikk det slag i slag.

Et av høydepunktene denne begivenhetsrike aftenen var selvsagt festtoget med fakler og lys som gikk fra St. Maries Plass.

De lokale artistene Stian Joneid, Jonas Groth, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Ida Elisabeth Karlsen og Sveinung Eide Hansen sørget for god underholdning, før Vinnie brukte de siste minuttene fram mot årsskiftet på å få sarpingene i ytterligere feststemning.

En felles nedtelling fulgte – og så ble det skutt opp fargesprakende fyrverkeri fra Kulåsparken.

Da kunne sarpingene ta hverandre i hånda, gi hverandre klemmer og ønske velkommen til 2017, som både ordfører og jubileumssjef lover skal bli et nytt og innholdsrikt år for byen Sarpsborg.

Artikkeltags