MDG flørter med de borgerlige

BORGERLIG: Miljøpartiet De Grønnes Frank Vigart Eriksen deltok torsdag på gruppemøtet til Høyre og Fremskrittspartiet i forkant av bystyremøtet.

BORGERLIG: Miljøpartiet De Grønnes Frank Vigart Eriksen deltok torsdag på gruppemøtet til Høyre og Fremskrittspartiet i forkant av bystyremøtet. Foto:

Miljøpartiet De Grønnes Frank Vigart Eriksen flørter med Høyre og Fremskrittspartiet. Torsdag deltok han på de borgerliges gruppemøte i forkant av bystyret.

DEL

– Det var hyggelig å bli invitert selv om det ikke var så mye vi var enige om, sa han fra bystyrets talerstol. Da Sarpsborg Arbeiderblad tok en prat med han etterpå var han klar på at han ikke så bort fra at han ville delta flere ganger hvis han ble invitert.

Fremskrittspartiets gruppeleder, Stein Erik Westlie, var klar på at han var hjertelig velkommen.

– Det er bedre å være med og få belyst sakene fra flere sider enn å sitte alene. Jeg er helt åpen for å finne løsninger i konkrete saker, og jeg ville høre hvordan de tenker. Men jeg stemmer for det jeg selv kan stå for uavhengig om det kommer fra Arbeiderpartiet eller Fremskrittspartiet, sier Eriksen.

Miljøpartiet De Grønne blir som oftest sett på som en del av venstresiden i norsk politikk. Det ser en helt tydelig på Stortinget.

– Det at du deltar på gruppemøtet til de borgerlige, er det et spark til Arbeiderpartiet siden dette var det første gruppemøtet du var invitert med på i forkant av et bystyremøte?

– Jeg vil ikke kalle det et spark. Det er kanskje å ta hardt i. Jeg snakker med dem som vil snakke med meg. Jeg er ikke låst til Arbeiderpartiet og det er ingen automatikk i at vi står på samme side som Ap slik vi gjør nå, sier Eriksen.

Om to år det kommunevalg og Frank Vigart Eriksen legger ikke skjul på at drømmen er å komme på vippen i Sarpsborg bystyre.

Artikkeltags