Harde ord i habilitetssakene

HARDE ORD: Harald Rønneberg syntes det var tøff kost å få høre at han enten var løgner eller at han var blitt så gammel at han ikke husket riktig det han hadde sagt.

HARDE ORD: Harald Rønneberg syntes det var tøff kost å få høre at han enten var løgner eller at han var blitt så gammel at han ikke husket riktig det han hadde sagt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg bystyre sendte de tre habilitetsklagene til Fylkesmannen, men det skjedde ikke uten harde og vonde ord i debatten.

DEL

Etter bystyremøtet 2. mars i den betente saken om hvor det nye dobbeltsporet skal gå, ble det sendt inn tre lovlighetsklager rundt habiliteten til bystyrets representanter. Disse tre klagene hadde bystyret til behandling tirsdag kveld, og resultatet ble at de alle til slutt ble sendt videre til Fylkesmannen.

Det syntes den uavhengige representanten Sofie Tømmerås Lyshagen, var flaut. Hun mente at dette var noe bystyret burde rydde opp i selv.

Da forslaget om å få vurdert alle bystyrerepresentantenes habilitet ble satt fram i bystyremøtet 2. mars, karakteriserte Høyres Harald Rønneberg det som en filibuster. Det gjentok han tirsdag og utdypet det med at det var for å hale ut og vri på saken til noe annet enn det den virkelig handlet om.

I debatten sa Miljøpartiet De Grønnes, Frank Vigart Eriksen, at Rønneberg sa noe annet nå enn i møtet 2. mars. Det tok Rønneberg ille opp.

– Først blir jeg kalt inhabil. Det blir sjekket opp av kommuneadvokaten som konkluderer med at jeg ikke er inhabil. Det har jeg ikke noe problem med. Men jeg synes det er hard kost å bli fortalt at enten er jeg løgner eller så er jeg blitt så gammel at jeg ikke husker riktig det jeg har sagt, sa Rønneberg.

Artikkeltags