Arrangerer folkemøte om hvordan byen skal bli mer attraktiv

Positivt jubileum: 1000-årsjubileeet har skapt engasjement. Denne positiviteten skal tas med videre inn i den nye samfunnsplanen.

Positivt jubileum: 1000-årsjubileeet har skapt engasjement. Denne positiviteten skal tas med videre inn i den nye samfunnsplanen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå skal Sarpsborgs framtid formes. Stolte og engasjerte sarpinger inviteres til å være med på det arbeidet.

DEL

Og startskuddet går førstkommende onsdag. Da arrangeres et folkemøte på Kulturhuset Gleng i regi av Sarpsborg kommune, iSarpsborg og Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi håper på storinnrykk til møtet. Nå skal vi stake ut kursen for Sarpsborg for de neste 1000 år. Hva er våre ønsker og ambisjoner for framtida? Skal vi lage en plan for hele Sarpsborg-samfunnet, er det viktig at så mange som mulig engasjerer seg og bidrar med sine meninger, tanker og ideer, sier samfunnsplanlegger Ina Tangen i Sarpsborg kommune.

Ferdig neste år

Arbeidet med samfunnsplanen starter altså nå og skal sluttføres neste år.

– Et helt fantastisk jubileumsår med folkefester, kongebesøk, konserter og arrangementer nærmer seg slutten. Byen har fått et løft, og vi opplever at sarpinger er mer stolt av byen sin enn noensinne. Denne energien vil vi dra med oss videre, sier Tangen, som røper at en ny rapport også viser at Sarpsborg har blitt en mer attraktiv by.

Og det er nettopp attraktivitet den nye samfunnsplanen skal bygges på. Dette er en modell som er utarbeidet av Telemarksforskning. Veksten påvirkes av hvor attraktiv byen er å bo i, besøke og arbeide i.

Disse temaene skal naturlig nok debatteres og få sin behørige plass i den nye samfunnsplanen.

Engasjerte sarpinger

Også ansvarlig redaktør Bernt Lyngstad i SA mener det er helt naturlig at lokalavisa engasjerer seg i det arbeidet som nå starter opp.

– Vi drar gjerne i gang debatten. Det er vår rolle i samfunnet. Og vi ser helt tydelig i våre spalter at temaer som boligutvikling og bedriftsetableringer engasjerer mange, sier Lyngstad.

Du kan melde deg på ved følge denne linken.

Artikkeltags