Da Karin tittet inn i huset sitt, holdt hun på å besvime (Glåmdalen)
Karin Bartels leide ut huset sitt, og holdt på å besvime da hun tittet inn i det.

– Jeg trodde knapt mine egne ører da han sa det. Jeg satt selv ute i bilen og ventet, for det luktet så fælt at jeg orket ikke å gå inn der, forteller hun.

Bartels leide ut et hus, som etter et halvt år var fullt av søppel og avføring fra katter og hunder. Hun fikk ikke noe igjen på forsikringen.

– Det var jeg som leide ut det huset hvor Mattilsynet brukte masker da de gikk inn. Men takstmannen fra forsikringsselskapet Fremtind Forsikring sa at jeg bare kunne tørke over med en fuktig klut – så var alt i orden, hevder hun.

Det er tre år siden det skjedde, men i høst har saken dukket opp igjen.

Bartels var innkalt som vitne da saken om leietakerens dyrehold var oppe i tingretten nå i høst. Der ble leietakeren dømt til 30 dagers fengsel, og Bartels satt igjen med et ødelagt hus. Les mer her (+).

Ine fra Aremark dro fra glamliv i L.A. til bombealarmer i Ukraina: – Jeg følte jeg måtte bidra med noe (Halden Arbeiderblad)
I ti år har Ine Back Iversen (33) bodd og jobbet i glamorøse Los Angeles. I sommer reiste hun til den ukrainske hovedstaden Kyiv, der hun rapporterer fra krigsherjede områder.

– I starten av krigen fulgte jeg nøye med på alle rapporter fra Ukraina. Det vokste fram en følelse av at jeg måtte bidra med noe. Det føltes så nært hjemme i Norge, at noe slikt kunne skje i Europa i 2022, sier hun.

– Der og da bestemte jeg meg for å dra. Og de siste månedene har jeg vært her i Kyiv, legger 33-åringen fra Aremark i Viken til.

Siden 2012 har hun bodd og jobbet i Los Angeles. Veien er unektelig veldig lang fra rød løper i Hollywood til disse dagers Kyiv.

– Det er ekstreme kontraster, ingen tvil om det. For meg forandret livet seg mye under pandemien. Det er gøy med Hollywood og kjendisstoff. Men det finnes viktigere ting i livet, og nå fikk jeg en mulighet til å bidra med noe som faktisk er viktig, sier hun.

I Ukraina rapporterer hun til blant Walter Report. Som er en organisasjon og nyhetsside som oppdaterer om situasjonen i Ukraina. Den ble opprettet etter at den russiske invasjonen av Ukraina startet 24. februar. Les mer her (+).

Ny trend gjør at kommunen vurderer å stenge flere anlegg: – Dette kan være en livsfarlig lek (Østlands-Posten)
Larvik kommune har fått flere meldinger om en ny farlig aktivitet blant barn og unge.

– Vi har fått inn flere meldinger om at barn og unge tenner bål inne i de trange bunkerne, og at de forsøker for å få til så eksplosive bål som mulig med blant annet ved å slenge spraybokser med trykk på bålene. Dette kan være en livsfarlig lek, og det har tydeligvis blitt en sport, sier Ragnar Kløverød i parketaten i kommunen til Østlands-Posten.

Det tennes eksplosive bål inne i bunkere i distriktet, og så legges bilder og videoer ut på nett som skryt.

Kløverød synes trenden er trist, og kommunen vurderer nå iverksette tiltak.

– En del av bunkerne ligger på kommunal grunn, og vi vil vurdere om vi må lukke igjen noen av bunkerne dersom de fortsatt blir brukt på denne måten, sier han.

Kløverød sier imidlertid at det ikke vil være aktuelt å fjerne bunkere eller gjøre dem utilgjengelig for folk. Les mer her (+).