– Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten. Først og fremst fordi det vil øke muligheten for å ta nye steg som langrennsløper. Jeg har frem til nå stort sett klart meg på egen hånd. I motsetning til mange av konkurrentene har jeg ikke hatt noe stort støtteapparat i ryggen. Det at jeg fra nå av vil få et bra samlingsopplegg, god treningsoppfølging og støtte på renn, vil være viktig i forhold til å optimalisere trenings og konkurransehverdagen, sier Korsæth.

Sarpingen som har bevist at det er fullt mulig å utfordre de beste uten et stort støtteapparat. Men er ærlig på at det er utfordrende i lengden å holde styr på logistikken. Det har også vært et aldri så lite savn å ha et fast samlingsprogram, selv om det er mange å trene sammen med på Lillehammer. Fremover kommer Amund etter alle solemerker til å ha base både i Sarpsborg, Oslo og på Sjusjøen hvor familien har hytte. Der er det gode snøforhold i vinterhalvåret.

Fint å trene i heimbyen

– Fra nå av og i noen måneder fremover er det fint å trene i heimbyen. Mye av teamets aktivitet vil nok foregå i Oslo. Derfor blir det noen turer dit de neste ukene og månedene. Men jeg kommer også til å være en del på Sjusjøen. Både fordi det er godt tilrettelagt der, og på grunn av at det er mange gode utøvere i Mjøs-regionen som jeg kan trekke veksler på. Fleksibiliteten i forhold til bosted er gull verdt, sier Trøsken-talentet som er godt i gang med oppkjøringen.

Amund Korsæth er betydelig sterkere nå enn han var på samme tidspunkt i fjor. Det har sammenheng med at han har hatt en fin utviklingskurve det siste året. Dermed tåler han å trene både mer og hardere enn det som var tilfelle i fjor sommer. 22-åringen har ikke tenkt å legge på så mange treningstimer. Han er opptatt av en fornuftig progresjon. I motsatt fall er det lett å gå på en treningssmell. Det er det mange langrennsløpere som gjør hvert år.

Spennende opplegg

– Hvordan vil det bli å få Bjørn Dæhlie som mentor på det nye teamet, Amund?

– Det vil bli veldig spennende. Det opplegget vi har fått presentert ser veldig bra ut. Jeg har forhåpninger om at det skal hjelpe meg til å bli en bedre langrennsløper. Dæhlie har mye å fare med, og det samme har andre i teamet, sier Korsæth som også får mulighet til å trekke veksler på en av verdens aller beste skismørere. Knut Nystad som i flere år var sjef for det norske smøreteamet, er hyret inn til å ta seg av den biten på teamet de neste årene.

Det er Kjell Inge Røkkes Aker og Bjørn Dæhlie som står bak den friske satsingen på Team Aker Dæhlie. Dæhlie som sammen med Petter Northug er den mestvinnende herrelangrennsløperen i verden, har lovet å dele av sin kompetanse og erfaring med jenter og gutter som banker på landslagsdøren.

Amund Korsæth som har I 23-VM som et av sine hovedmål kommende vinter, er en av dem som Dæhlie og den sportslige ledelsen har store forventninger til.

15 millioner i budsjett

– Jeg er sikker på at de mange gode utøverne på teamet vil være i stand til å gi meg god sparring på treninger og samlinger. Forutsetningene for å fortsette fremgangen har aldri vært større, sier han om teamet som har et budsjett på 15 millioner kroner. Trond Nystad som i flere sesonger hadde en heldig hånd med det norske herrelandslaget i langrenn, skal også bidra til at Norge får frem flere toppløpere. Det meste ligger til rette for at de skal klare det.