I min jobb i idrettsrådet, snakker jeg hver eneste dag med mange frivillige rundt i de 99 klubbene som er registrert hos oss i idrettsrådet. Og i disse utfordrende tider, med idrettslag som hele tiden må omstille seg etter gjeldene restriksjoner, blir man bare så utrolig glad i disse enkeltmøtene med sarpinger som stiller opp!

Vi prøver å bidra inn med midler sånn at det fortsatt skapes aktivitet, glede og at det kan bidra til god folkehelse, både psykisk og fysisk. For å skryte av oss i idrettsrådet: Der er vi gode! Vi søker overalt hvor det kan tilføres midler, som vi så fort som mulig sender ut til klubber og lag.

Men penger er en sak, den menneskelige ressursen som kreves, er noe helt annet. De fleste som er med i idretten, er der for å bevege seg, og være sammen med venner. Det skal ingen skamme seg over, det er helt lovlig! Men vi er også avhengig av den jobben de rundt gjør, de som stiller opp utenfor basisbehovet for egen utøvelse.

Og dette er en hyllest til dem, de som sier ja uansett når vi ringer. Vi spør jo egentlig om du er villig til å yte noe, uten nå ta ut egen lønn. Du må ta av din egen fritid, og lønna er kroner null. Vet dere hva veldig mange svarer: Ja! Jeg er klar, klart jeg stiller opp.

Når Tommy Heggenes og Ole Kristian Svartedal ringer fra Trøsken Il, og sier at de gjerne vil lage snø til sarpingene i Dumpa. Vi kan stille opp 4 døgn, 24/7, hvis vi bare får lov? Døgnet rundt i kulda!

Når Thor Erik Johannessen, bedre kjent som «Torsi», 4 dager i uka stiller opp i Skattkammeret for å låne ut gratis idretts-og friluftsutstyr. Han ber bare om fri, når han stiller opp som speaker for Sarpsborg 08, Sparta og flere andre klubber.

Når Aage Rishøi ringer, og sier de trenger snø, for må lage akebakke ved den nye SIL-Løkka ved lysløypa. Vi årnær!

Eller når Kamperhaug stiller alt av utstyr for å skrape isen på Tunevannet, vanne isen. Værsågo, her er is til oss!

Når Raymond, Tom og Arve, materialforvaltere i 08, stikker inn og sier at vi kan få masse tøy gratis, hvis noen skulle trenge?

Når Heidi Byvold fra Sarpsborg Bandyklubb igjen svarer ja når vi trenger vakter til å holde orden på antallet på kunstisen? Ellers hadde isen vært helt stengt. Uten disse gode, varme, frivillige sarpingene.

Når Jon og Trond, frivillige på stadion, ordner alt for oss med nødvendig utstyr, henter posten, eller låner oss en varebil ved behov. De er ikke der et par timer, de er der «hele tiden».

Når Mette Christensen sier at hun gjerne vil hjelpe til, sånn at det igjen blir både Stolpejakt og Postjakt for oss som vil ut og gå i vakker natur i Sarpsborg.

Dette er bare noen som stiller opp for oss andre, mange flere skulle vært nevnt med navn. I helgen kan vi gå på skrapet is på Tunevannet, gå på ski i Dumpa, ake på flere steder hvor frivillige har fått kjørt ut snø. Og snart blir det vår, og vaksine i armen.