– Vi treffer midt i pinsa i år. Da er det jo mange som reiser bort, men veldig mange reiser også til hyttene sine her i Ullerøy. Det vi opplevde i fjor var at de fastboende og de som ferierer på hytter møtte opp her. Det fine været i fjor gjorde at mange båtfolk valgte å reise bort, men likevel kom det 700 besøkende hit. Jeg tror det viktigste for publikum er at de har det sosialt og hyggelig her, sier Pål Nordahl, som har ansvaret for mat og drikke under festivalen.

Kortreist musikk

I år holdes festivalen 7., 8. og 9. juni. Vassendgutane åpner havnefestivalen på fredag, mens det på lørdag blir «kortreist» musikk med Odd René Andersen, Ole Evenrud, Trine Rein, Jonas Groth, Sara Forsell, Terje Kinn og Hege Saugstad, som byr på både eget materiale og coverlåter. Bandet denne kvelden ledes av Svein Dag Hauge.

– Vi har samlet det beste av lokale artister, som byr på et show på to og en halv time. På søndagen blir det barneunderholdning og sommermarked her. Vi håper at vi klarer å få inn mellom 2.000 og 3.000 mennesker her i løpet av helgen, sier Martin Kristiansen, som har ansvaret for booking og events under festivalen.

Audition

Kristiansen har også holdt av et par ledige plasser på scenen under lørdagens konsert.

– Vi kommer til å holde en audition, hvor lokale sangere kan komme og prøve seg. Så plukker vi ut et par som får prøve seg på scenen på lørdagen. Vi kommer tilbake med mer informasjon om det, sier Kristiansen.

De setter også opp busser fra og til Sarpsborg, Halden og Fredrikstad hver dag under festivalen.

– Kommer du båtveien, så kan du også bestille gjesteplass samtidig som du kjøper festivalbillett, sier han.

– Og vi lager Østfolds beste uteservering her, på 500 kvadratmeter. Nærmere vannet kommer du ikke, påstår Nordahl.

Den store havnefestivalen

Den store havnefestivalen arrangeres i Skjebergkilen marina, fra 7. til 9. juni.

På plakaten står blant andre Vassendgutane, Odd Rene Andersen, Trine Rein og Ole Evenrud.