– Jeg har kommet fra Moss for å få med meg denne festivalen. Akkurat nå føler jeg at Sarpsborg viser seg fra sin beste side, forteller Bjørg Thue-Hansen.

Hun var på plass under lørdagens arrangement i den gamle skoleparken, nå kalt St. Marie plass, sammen med sin datter og barnebarn.

Årlig tradisjon

Festivalen startet med et gratis barnearrangement hvor de frammøtte fikk møtte figurene fra Vennebyen, Klovnen Balluba og magikeren Daniel Granli. Da de stengte barnearrangementet klokken 15.00 hadde det vært over tusen besøkende innom, forteller arrangør Joachim Tangen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Dette er andre året dere arrangerer denne festivalen, har den kommet for å bli?

– Vi viste ikke hvordan responsen ville bli etter fjorårets festival. Den siste tiden er det mange som har spurt om når vi skulle ha festivalen i år, ikke om det ville bli. Når jeg nå ser på oppmøtet ser det ut til at dette vil bli en årlig tradisjon, smiler Tangen.

Daniel Granli fikk folk til å måpe St. Marieplass med sitt trylleshow lørdag ettermiddag.

Skryter av arrangementet

Magikeren Daniel Granli startet opp forestillinger med illusjoner og tryllekunster i en alder av 13 år. Han skryter av hva de har fått til i den lille parken i Østre bydel.

– Jeg har gjort flere jobber i Sarpsborg tidligere og er blitt litt kjent med byen. Det de har fått til her imponerer meg, det er gledelig å se at de samler både voksne og barn sammen til et slikt arrangement, smiler han.

Programmet utover ettermiddagen og kveld bød på konserter og quiz. Festival arrangeres av Sports Club Sarpsborg, Sarpsborg kommune og iSarpsborg.

Her kan du se Klovnen Balluba lage sverd av ballonger: