Gå til sidens hovedinnhold

– Det er en spilleglede av dimensjoner vi ser i dette Sarpsborg 08-laget

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forrige sesong vant Sarpsborg 08 fem kamper hele sesongen, og på rekordvis klarte klubben seg med antall uavgjorte kamper.

Etter en tung start på sesongen har bylaget nå tatt åtte seirer på de siste tre månedene.

Og ikke bare det: Klubben er virkelig til å kjenne igjen.

Sarpsborg 08 satt først virkelig fart etter at klubben var i dyp krise og nær konkurs i 2009. Alt så beksvart ut da en av klubbens spillere på spillermøte sa: Kan vi ikke bare spille som Barcelona? Altså; ha det gøy, være modige, offensive og spillende.

Det endret måten klubben spilte på over natta. Og i rakettfart gikk vi fra nedrykksplass til kvalik til eliteseiren hvor vi slo ut FFK. Og resten er historie..

Dette var også en periode i klubben hvor spillerne gikk ned i lønn og måtte gå fra dør til dør for å samle inn penger til klubbens overlevelse.

Denne krisen, slik kriser ofte gjør det, utfordra oss til å være både ydmyke og modige og de beste versjonene av oss selv. Både som spillere, ledere og supportere.

Og det var derfor også identitetsdefinerende for klubben.

Omdømme, økonomi og sport (i den rekkefølgen) ble kjernemantra. Og underholdning og det å skape nye historiske øyeblikk ble dypt forankret.

Det er dette klubben nå har funnet tilbake til. Det er en spilleglede av dimensjoner vi ser i dette 08-laget. Det er risikovillighet og spillende fotball der også de unge talentene får stadig mer spilletid. Og en tøff start på sesongen har også påmint alle i og rundt klubben om ydmykheten vi til enhver tid må ha.

Les også

Guillermo Molins: - Eneste minuset med Sarpsborg 08 var koronakarantenen.

Vi skal være stolte av og glade for å ha et lag i øverste ligaen i Norge - og det for 8. året på rad.

Det er naturlig at det går opp og ned i en klubb på Sarpsborg 08s størrelse, men i gode sesonger har vi all grunn til å sikte mot toppen. Om Berntsen, Stahre, trenerteamet og spillerne blir de neste sesongene ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan klare topplasseringer i ligaen og også kjempe om cupgull, men det må skje mens vi er tro mot og i tråd med klubbens verdier. For det kommer en dag i mårå, og en tung bakrus kan være nok til å sende klubben ut av eliten for godt.

Og i mellomtiden, i kamper og sesonger som går opp og ned og fram og tilbake, er det viktig vi alle lærer å puste med magen - både supportere, journalister og folk flest i byen. For det gjør at vi kan stå last og brast selv i de tyngste periodene, som i starten av denne sesongen. Nedturer kan snu veldig fort snu, og spesielt når vi stødig, trygt og selvsikkert står heiende ved siden av klubben vi elsker.

Det ble ropt mye og høyt fra mange i starten av sesongen, og vi kan alle lære mye av hvordan Stahre taklet det hele. Ha fokus på prestasjoner og utvikling og lese bak resultatene. Puste med magen og fortsette.

Les også

Jonathan Lindseth: – Jeg har scoret slike mål tidligere

Vi har all grunn til å være ydmyke og takknemlige for at vi har de fantastiske lederne og spillerne vi har i klubben. Se bare på den helt utrolige jobben Berntsen, Øiestad og sportslig ledelse har gjort gjennom utallige sesonger. Nei, de treffer ikke hver gang de heller, men de har en uttellingsprosent som er intet mindre enn imponerende og som har bidratt til sterk økonomisk fundament for klubben.

Mitt ønske for resten av sesongen er flere seire - men minst like viktig: At vi bruker talentene våre mest mulig slik at vi kan fortsette å utvikle laget og gjøre klubben klare til nye historiske øyeblikk de neste sesongene.

Jeg vil se Elyounoussi, Konté, Bojang, Jarl, Vidtun Nilsen, Olstad og helst en junior eller to få mange kamper og minutter i høst. Vår suksess de neste sesongene vil være et direkte produkt av hvor mye vi bruker disse spillerne.

Da kan vi glede oss til nye historiske og magiske øyeblikk på Sarpsborg stadion - slik førsteomgangen var mot Stabæk lørdag.

Heia Sarpsborg 08 og Sarpsborg by!

Les også

– Har aldri sett maken til spiss i Sarpsborg

Les også

Sarpsborg 08 lekte seg til 4-0

Les også

Dette var rett og slett fotball-magi. Verken mer eller mindre!

Les også

«Poteten» Jonathan aller best i historisk god Sarpsborg 08-omgang

Kommentarer til denne saken