Gå til sidens hovedinnhold

Det Rette Parti fikk rett

Artikkelen er over 1 år gammel

Intercity Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For vel et år siden startet Det Rette Parti sin kamp for den rette jernbanelinje og mot rasering av store deler av Sarpsborg. Vi ble av sterke krefter forsøkt latterliggjort fordi vi ville slåss for en sak som var avgjort på høyeste hold og applaudert av flertallet i det da sittende bystyre.

Vi forsøkte etter beste evne å fortelle at intet var avgjort før Stortinget bevilget pengene, men selv det argumentet ble ignorert av mange såkalte besserwissere. Det Rette Parti valgte imidlertid å stå i kampen, godt hjulpet av utallige klapp på skuldra fra den såkalte grasrota.

Vi vet alle hvordan det gikk. DRP og grasrota vant, og bystyrets sammensetning ble en annen. I dag er det tilnærmet unison enighet om at det er behov for å utrede alternativer til en vanvittig kostbar raseringslinje.

I nettmøte med statsråd og statssekretær forrige uke, bekreftet de høye herrer det DRP sa for et år siden, nemlig at alle alternativer for besparelser må sees på før beslutning fattes og penger bevilges. Det er nesten så jeg får lyst til å si: Hva var det vi sa!

Mange politikere har snudd i denne saken etter valget og all ære for det. Jeg føler imidlertid for å trekke fram vår ordfører. Han sloss for en sak han tapte, men for en ærefull måte han har kommet videre. Han har klart å forene et bystyre som består av mange partier med representanter av svært ulikt både grunnsyn og flegma. For meg er Sindre nå ikke bare Arbeiderpartiets ordfører, men hele byens fremste representant.

Det Rette Partis standpunkt har i løpet av et år gått fra å bli forsøkt latterliggjort, til å bli det samlende syn for en samlet by. Jeg sender en stor takk til partiets bystyrerepresentanter som gjør en strålende jobb med å påse at den rette linje forblir Sarpsborgs foretrukne valg for fremtidens jernbane gjennom vårt distrikt.

For øvrig er det min mening at arbeidet med ny bru over fossen må starte nå!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.