– Det siste stedet som skulle ha vært stengt

– Jeg føler meg tryggere på treningssentre enn på kjøpesentre, skriver Gitte B. Olsen i dette innlegget. (Foto: Privat)

– Jeg føler meg tryggere på treningssentre enn på kjøpesentre, skriver Gitte B. Olsen i dette innlegget. (Foto: Privat)

Av
DEL

Treningsentre Nå, etter nye vedtak, stenges treningssenteret vårt igjen. Family Sports Club Iseveien. Dit jeg ikke bare drar for å bli sterk, men dit jeg drar med en kropp som trenger trening for å fungere. Med fibromyalgi, slitasje og andre lyter så er det der jeg henter min energi. Jeg kan være som en murstein når jeg kommer, men når jeg går kan jeg dra hjem og nyte godt av økten. Trening får kroppen til å være slik jeg vil, uten smerter og stivhet. Trening er nemlig mer enn store muskler, mange trenger trening for å fungere bedre. Ikke bare fysisk, men også psykisk.

Trening er ferskvare for alle, og når jeg ikke har fått trent på en stund faller jeg fort inn i et dårligere mønster kroppslig. Jeg blir stiv og vond. Hvorfor må dette stenge, når andre steder hvor det er bedre grobunn for smitte kan holde oppe?

Det har ikke vært et eneste smittetilfelle på Family Sports Club Iseveien, og vi har et stort lokale hvor det er enkelt å holde 2 meter avstand til hverandre. Under hele koronapandemien har også alle vært utrolig gode på nettopp dette under trening. Kanskje er det fordi det å holde treningssenteret åpent er så viktig for utrolig mange.

Vi spriter hender for harde livet, allerede fra øyeblikket vi går inn dørene, og vasker og tørker etter oss på alle treningsapparater og berøringspunkter. I det siste har man ikke sett de ansatte gjøre noe annet enn å vaske, uansett hvilken tid på døgnet man kommer. Et renere sted tror jeg faktisk man skal lete lenge etter.

Jeg føler meg tryggere på Family enn jeg gjør i kjøpesentre, som fortsatt holder åpent. Den ene plassen trenger jeg for god helse, og på den andre kan man kjøpe klær og sko. Kanskje er det mulig prioriteringene på hva som bør stenges først er i feil rekkefølge?

Mens mange kan klare å trene eller være i aktivitet hjemme, så er det flere enn meg som ikke har den muligheten i like stor grad. Jeg kan ikke gå for mye, da klikker det for kroppen, og jeg trenger de apparatene som er på senteret for å trene.

Jeg blir ødelagt av å prøve og ligge på gulvet hjemme, og jeg kommer ikke opp igjen fra det gulvet om jeg aldri så mye ville. Så jeg ber for meg og for alle. Det er godt å komme på senteret å finne balansen i hverdagen. Ta på musikk på øra, ha folk rundt meg som smiler, bruke kroppen på en god måte. Det som for meg er den eneste gode måten. Nå må dere som bestemmer forsøke å forstå. Dere må forstå at trening er viktig for mange, og tryggheten er som jeg skrev bedre her enn på mange andre arenaer i byen. Jeg må legge til at jeg forstår alvoret i situasjonen vi er i, men dere må forstå viktigheten av hva dette betyr.

Alle kjøpesentre er åpne, og det er derfor jeg reagerer. Det er trygt på Family. Jeg mener treningssenteret burde vært et av de siste stedene som stenger i en situasjon som dette, hvor folk trenger den positiviteten og trøsten som trening gir aller mest. Trening er terapi. Dette ble atter en skuffelse og jeg og mange med meg sitter igjen med stivhet, vondter og noen uten å sosialisere seg. Tiden blir enda lengre og mer håpløs.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken