Det avslørte politiet på en pressekonferanse i politihuset i Lillestrøm onsdag ettermiddag.
Politiet har gjennom sine krimtekniske undersøkelser i huset i etterkant av forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen (69) funnet skoavtrykket.
Avtrykket er det eneste i boligen som ikke er blitt identifisert.
– Avtrykket er funnet på et sted og avsatt på en slik måte at vi vurderer det som sannsynlig at det tilhører en gjerningsperson, opplyser politiinskeptør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.
Skoen som har avsatt avtrykket er av merket Sproxx og er blitt solgt i Sparkjøps butikker i Norge. Ifølge politiet er det totalt solgt i underkant av 1.500 par siden august 2016 til mai 2019.
Færre enn 300 av disse er betalt med kontanter, og det er nå personene som har kjøpt skoene med kontant betaling, politiet ønsker å komme i kontakt med.
– Skoen er i Norge solgt i to ulike modeller, men jeg understreker at begge modellene har det samme sålemønsteret som er sikret på åstedet, opplyser politiinspektør Brøske.
– I og med at det kun er ett skoavtrykk dere nå etterlyser. Betyr det at dere tror det kun er snakk om en gjerningsperson?
– Det jeg har gjort rede for nå er at dette skoavtrykket er det eneste vi ikke har identifisert. Vi kan ikke utelukke noe, men det er naturlig å snakke i entall, svarte Brøske på RBs spørsmål.
(Saken fortsetter under bildene)
SAKEN OPPDATERES!
Ingen ny kontakt
Tidligere i sommer, 26. juni fortalte politiet at de nå hadde endret hovedhypotse. De mente det var mer sannsynlig at de sto overfor et drap med en fingert kidnapping og ikke en økonomisk motivert kidnapping.
Dette er fortsatt politiets hovedhypotese, til tross for ny kontakt med den antatte motparten 8. juli i år.
– Det er ingen endring i politiets hovedhypotese. Det har ikke vært noen ny kontakt etter 8. juli. Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt 31. oktober 2018, sier Brøske som forteller at de har tatt den nye henvendelsen på alvor.
– Politiet har holdt mulighetene åpne om at dette kunne sette fart i en prosess for å få Hagen tilbake i live, men det er påfallende at kontakten på nytt er opphørt og at det ikke har vært noen ny henvendelse da vi og familien har etterlyst livsbevis.
Politiet vurderer det nå som at det er umulig å framskaffe et livsbevis og at det er dette som gjør at familien fortsatt ikke har hørt noe fra den savnede kvinnen.
Skal ha utbetalt penger
Kun to uker etter presskonferansen 26. juni i år ble det kjent at familien skal ha utbetalt over ti millioner kroner til den angivelige motparten for å få et livsbevis. Utbetalingen kom som en følge av ny kontakt mellom partene, meldte VG.
Kontakten skal ha blitt opprettet 8. juli og ble bekreftet både av politiet og familiens bistandsadvokat Svein Holden på en ny pressekonferanse 6. august.
Da ble det også opplyst at meldingen familien mottok skal ha vært skrevet på norsk.
Likevel fastholdt politiinspektør Brøske at politiet fortsatt mente det var mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen var død.

Politiet undersøker Facebook-gruppe hvor Anne-Elisabeth var medlem
301 dager
Onsdag er det 301 dager siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar.
Siste livstegn fra kvinnen var en telefonsamtale med et familiemedlem klokka 09.14 samme morgen og det var først da hennes ektemann, Tom Hagen (69) kom hjem ved 13.30-tiden at det ble klart at kvinnen var borte.
Da skal ektemannen ha funnet et brev med krav om løsepenger i tillegg til en trussel som fortalte at kvinnen ville bli drept, hvis politiet ble kontaktet.
Politiet ble likevel kontaktet kort tid senere og Tom Hagen møtte en sivil politipatrulje på en bensinstasjon i nærheten av boligen.
I dagene og ukene etter dette gjennmførte politiet en skjult etterforskning i området rundt og inne i boligen. Kun naboene til ekteparet fikk vite at Anne-Elisabeth Hagen var forsvunnet, men alle ble ilagt taushetsplikt – også overfor familiemedlemmer.
Først 9. januar i år gikk politiet offentlig ut med saken og ba om tips. Da kom det også fram at det hadde vært kontakt mellom de angivelige kidnapperne og familien, men valget av kommunikasjonsplattform gjorde kommunikasjonen vanskelig.

– Svært uvanlig å holde et gissel så lenge