Dette kunne politiet melde om mandag morgen:

Brann i scooter 23.20: Politiet ble kontaktet av brannvesenet som meldte om en scooter som hadde tatt fyr på Borgenhaugen. Scooteren sto parkert inntil en yttervegg, og det var fare for at brannen kunne spre seg.

Den ble imidlertid forholdsvis raskt slukket og fikk aldri sjans til å ta tak i veggen. Scooteren, som er av en elektrisk type, er tatt med inn til politiet for videre undersøkelser. Det er opprettet sak på forholder, får SA opplyst av politiet mandag morgen.

Ruskjører ved Tunevannet 00.51: Politiet kom natt til mandag over en mann i 40-årene som kom kjørende i en bil. Mannen har imidlertid ikke førerkort, og skulle ikke ha sittet bak rattet. Bilen skulle heller ikke vært på veien.

– Bilen er begjært avskiltet, og var påsatt falske kjennemerker, forteller operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt.

Mannen framsto ruset og viste utslag på flere ulike narkotiske stoffer, opplyser politiet. Han er tatt med til legevakten for å få sikret blodprøver.

I bilen gjorde politiet også funn av våpen i form av en kniv og et batong. Det var også noe narkotika i bilen.

Biljakt endte på Årum 02.30: Politiet kom senere på natten over en bil som i helgen ble meldt stjålet fra Borgenhaugen. Da de forsøkte å stanse bilen satte sjåføren opp hastigheten og forsøkte å stikke av.

– Det var aldri snakk om høy hastighet, men det var til tider utrygg kjøring. Heldigvis tilsa lite trafikk at vi kunne fortsette forfølgelsen, forteller Walle.

Bilen kjørte seg til slutt fast i en blindvei, der politiet fikk sperret den inne.

– Vi har pågrepet en mann i 20-årene. Han framsto ruset og vi har sikret blodprøver. Han er en kjenning av politiet, forteller Walle.