Komedie og tragedie i Glenghuset

KOMEDIE: Sara Kristiansen (15) mener det en stor utfordring å stå helt alene på scenen å fremføre en egen skrevet monolog. Det gjorde hun og 11 andre ungdommer fra Diorama mandag kveld.

KOMEDIE: Sara Kristiansen (15) mener det en stor utfordring å stå helt alene på scenen å fremføre en egen skrevet monolog. Det gjorde hun og 11 andre ungdommer fra Diorama mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sara Kristiansen (15) i Diorama Sang, Dans og Drama mener det ligger mye jobb bak et drama med både tragiske og komiske trekk.

DEL

Mandag kveld sto hun helt alene på scenen og snakket med seg selv, foran et nesten fullsatt Glenghus.

– Det var en utfordring, men samtidig kjempegøy. Å framføre en monolog er stor forskjell fra en musikal, fordi en monolog blir framført av kun en person. Det er derfor viktig å sette seg i en annen posisjon, ettersom fokuset ligger kun på meg som skuespiller. Det er viktig å formidle og få fram egne følelser, sier Sara Kristiansen (15) til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kontrast

Sist gang 15-åringen sto på scenen var da Diorama sang, dans og drama sørget for et musikalsk maraton og helaften med forestillingen «Musical Night» på Sarpsborg scene med over 200 barn og unge i sving på scenen.

Mandag kveld sto hun igjen på scenen, denne gangen med 11 andre unge skuespillere fra ungdomspartiet til Diorama, Sang, Dans og Drama helt alene på scenen i Glenghuset med forestillingen «Monolog-aften». Forestillingen var et resultat av et halvt år med fordypning, der fokuset var rettet på individuell utvikling.

Kvelden i byens lille kulturhus ble dermed en aften fylt med 28 ulike monologer, altså enetale, der kjente og egen skrevne tekster ble framført av de unge skuespillerne én etter én.

Mange følelser

Dramaer med tragiske og komiske trekk har forskjellige fokus. Komedien retter søkelyset på menneskelige svakheter ved hjelp av humor, mens tragedien handler om alvorlig skuespill som ender med et nederlag.

– Det er viktig å få fram følelser, uansett. Vi har jobbet et halvt år med hvordan vi skal bygge opp og tolke en monolog. Det har vært veldig gøy, understreker Sara Kristiansen (15).

Torsdag 15. mars 2018 setter Diorama opp Løvenes Konge på Sarpsborg scene. Forestillingen spilles henholdsvis 15.-, 17.- og 18. mars neste år.

Artikkeltags