Shrek the Musical – for andre gang i Norge

GRØNN MUSIKAL: Sara Gjestad (t.v.) som Fiona og Diorama-veteran Stian Ludvigsen (t.h.) som Shrek er klare når Diorama setter opp Shrek – The Musical på Sarpsborg scene i mars.

GRØNN MUSIKAL: Sara Gjestad (t.v.) som Fiona og Diorama-veteran Stian Ludvigsen (t.h.) som Shrek er klare når Diorama setter opp Shrek – The Musical på Sarpsborg scene i mars. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Diorama – Sang, dans og drama blir det andre amatørteateret i Norge som setter opp musikalen basert på DreamWorks suksessfilm fra 2001.

DEL

– Musikalen, som er basert på DramWorks suksessfilm fra 2001, åpnet på Broadway i 2008 og har deretter blitt en publikumsfavoritt på store scener verden over. Rettighetene for norske amatørteatre ble sluppet i 2017, og Diorama er derfor det andre teater som gjør musikalen her i landet, opplyser Anne Mari Elvestad i en melding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Utfordrende scenografi

Nå gleder det lokale teateret seg til å sette opp Shrek–The Musical på Sarpsborg scene i mars, til tross for at scenografien skaper utfordringer.

– Den inneholder blant annet en kjempestor drage, en kirke, et seks meter høyt tårn og en hest i naturtro størrelse. Kostymene er ikke mindre imponerende, over 300 kostymer skal i bruk per forestilling, opplyser de.

Får lokal hjelp

Det er Showbøck ved 29 år gamle Philip Bøckmann som står for det musikalske, mens 22 år gamle Jonas Bergløv har lagt stemmer til 30 musikalske sanger.

– Med musikk som spenner fra musikalnummer med gåsehudgaranti til dansenummer med rockefotgaranti lover vi en eventyrkveld publikum sent vil glemme, understreker arrangøren.

«Shrek, Fiona, Esel, Farquaad, Pepperkaka, Pinochio og alle de andre eventyrfigurene tar oss med på en morsom og fargerik reise. Vi får møte dansere, drager og blinde mus, som alle er med på å trimme lattermusklene, føle på spenningen og ikke minst fantastisk sang», skriver Diorama om den kommende oppsettingen av «Shrek–The Musikal».

Byttet musikal før jul

Diorama sang, dans og drama hadde i utgangspunktet en avtale med Disney Norge, som Sarpsborg Arbeiderblad har sett, om å kunne gjøre «Løvenes konge», men Disney har strammet inn dette i ettertid, noe som gjorde at Diorama valgte å bytte. Per i dag er det ingen som kan sette opp «Løvenes konge».

– Men «Shrek» er også et stort stykke, som jeg tror både publikum og barna i Diorama vil sette pris på, uttalte Elvestad og Wanja Engdal til SA i desember i fjor.

Historien om det grønne trollet Shrek, ble først presentert i Dreamworks-filmen med samme navn i 2001 og har fått flere oppfølgere i henholdsvis 2004, 2007 og 2010.

Diorama

Diorama Sang, Dans og Drama ble startet av Wanja Engdal og Anne Mari Elvestad i februar 2007 og har i dag  mellom 150 og 200 medlemmer fra fire år, fordelt på seks partier.

Diorama skulle opprinnelig sette opp musikalen «Løvenes konge» i mars, men har måtte bytte til «Shrek», som har premiere 15. mars på Sarpsborg scene.

Artikkeltags