En musikalsk natt med smakebiter på løpende bånd

MUSIKAL: Daniel Alexander Winther (t.v.) som Pumba , Selma Winger Bakkevik og Frida Kraft som Timon i Løvenes Konge.

MUSIKAL: Daniel Alexander Winther (t.v.) som Pumba , Selma Winger Bakkevik og Frida Kraft som Timon i Løvenes Konge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel Alexander Winther (18) mener det er krevende å spille vortesvinet «Pumba». Onsdag kveld fikk over 400 tilskuere en smakebit på neste års storsatsing fra Diorama.

DEL

– Det er utrolig utfordrende, men samtidig veldig gøy.

Det sier den unge skuespilleren Daniel Alexander Winther (18) til Sarpsborg Arbeiderblad.

Stilfulle smakebiter

200 barn og unge, 9 musikaler og halvannen time med underholdning. Diorama sang, dans og drama sørget for en musikalsk maraton og helaften med forestillingen «Musical Night» på Sarpsborg scene onsdag kveld.

Jeg tror at vi treffer flere enn bare barn og unge med forestillingen «Musical Night».

Daniel Alexander Winther (18), spiller Pumba i Løvenes Konge.

Tittelen på forestillingen sier det meste, og de besøkende fikk smakebiter fra både kjente og litt mindre kjente musikaler. Fra Legally Blonde og School of Rock til Into the Woods, Frost og Løvenes Konge.

Over 400 sarpinger hadde strømmet til byens store kulturhus, og alle Dioramas barne- og ungdomspartier var i sving på scenen i løpet av kvelden.

Gjennom «Musical Night» ble de besøkende tatt med på en reise i musikalens verden. Og det ble en tur fra A til Å.

Det hele startet opp med musikalen Frost der vi møter en modig prinsesse, før veien gikk videre til Mamma Mia, og en håpløst forelsket Sandy i 50-talls musikalen Grease, til Legally Blonde, Into the Woods, Spellemann på Taket – før det hele endte i Afrika hos en ung løve kalt Simba, samt Timon og Pumba i Løvenes Konge. Sistnevnte er Dioramas storsatsing våren 2018.

Utfordrende karakter

– Løvenes Konge har premiere i mars, og vi gleder oss enormt, sier 18 år gamle Daniel Alexander Winther.

Han har fått rollen som Pumba i den velkjente musikalen, men 18-åringen har en utfordring. Han er nemlig plassert inne i vortesvinet, og må bevege kjevepartiet, samtidig som han synger og danser.

– Er ikke det krevende?

– Ja, litt men det er bare å fokusere og øve, så sitter det etter hvert, sier den unge skuespilleren.

KREVENDE: Daniel Alexander Winther (18) må styre kjevepartiet på Pumba med hendene. Det byr på små utfordringer når han må danse og synge samtidig.

KREVENDE: Daniel Alexander Winther (18) må styre kjevepartiet på Pumba med hendene. Det byr på små utfordringer når han må danse og synge samtidig. Foto:

Diorama serverte høydepunkter på rekke og rad onsdag kveld, og 18-åringen mener at en musikalsk aften appellerer til flere enn bare barn.

– Jeg tror at vi treffer flere enn bare barn og unge med forestillingen «Musical Night», fastslår han.

Storslått premiere i 2018

Anne Mari Elvestad var strålende fornøyd etter onsdagens «Musical Night» på Sarpsborg scene.

– Målet er å gjøre de unge kjent med ulike musikaler, og vi er veldig fornøyde, sier Anne Mari Elvestad til Sarpsborg Arbeiderblad.

Torsdag 15. mars 2018 setter Diorama opp Løvenes Konge på Sarpsborg scene, og Elevestad påpeker at de er godt i gang med forberedelsene.

DUETT: Ståle Nedrum (t.v.) og Emilie Wroldsen sørget for et humoristisk innslag, da de sang duett på Sarpsborg scene onsdag.

DUETT: Ståle Nedrum (t.v.) og Emilie Wroldsen sørget for et humoristisk innslag, da de sang duett på Sarpsborg scene onsdag. Foto:

– Vi gleder oss, og vi er godt i gang med både kostymer og rekvisitter.

Løvenes Konge spilles på Sarpsborg scene på henholdsvis torsdag 15.-, 17.- og 18. mars neste år.

Fakta

  • Diorama har arrangert «Musical Night» to ganger tidlgere, i henholdsvis 2008 og 2010.
  • Serverte smakebiter fra ni ulike musikaler på Sarpsborg scene onsdag kveld.
  • Over 400 publikummere hadde strømmet til byens storstue.

Artikkeltags