Thea (13) spiller sin første hovedrolle i Diorama

EVENTYRLIG: Thea Hagen (t.v.) i rollen som Alice gleder seg til premieren førstkommende torsdag, selv om hun har litt nerver. I likhet med Siri Solvang (10) og den gale Hattermakeren Philip Bøckmann (t.h.) lover de storslått familiemusikal om «Alice i Eventyrland».

EVENTYRLIG: Thea Hagen (t.v.) i rollen som Alice gleder seg til premieren førstkommende torsdag, selv om hun har litt nerver. I likhet med Siri Solvang (10) og den gale Hattermakeren Philip Bøckmann (t.h.) lover de storslått familiemusikal om «Alice i Eventyrland». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Diorama setter opp «Alice i Eventyrland» på Sarpsborg scene 30. mars, står 13 år gamle Thea Hagen klar i hovedrollen som Alice.

DEL

– Det er min første og største oppgave, og jeg har aldri spilt hovedrollen før. Det blir veldig spennende, forteller 13-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad, som for øvrig deler rollen med to andre.

Skummelt på scenen

I tillegg til Hagen, blir Alice gestaltet av Trine Roppestad Nes (10) og Beatrice Akselsen (14).

Karakteren Alice er veslevoksen og naiv, og hun møter mange merkelige, mystiske og morsomme skapninger på veien i eventyrlandet. Thea mener rollen er litt utfordrende.

– Jeg syns det er ganske skummelt faktisk, fordi det er så mye tekst som må pugges – jeg er litt redd for å glemme det, men jeg gleder meg veldig, innrømmer hun.

13-åringen har spilt teater i flere år, så det er ikke første gangen hun står på scenen.

– Vi blir som en stor familie, og jeg koser meg veldig,

Spesialsydde kostymer

Diorama sang, dans og drama setter førstkommende torsdag opp familiemusikalen «Alice i Eventyrland».

Vi blir som en stor familie, og jeg koser meg veldig.

Thea Hagen (13), Hovedrollen som Alice.
GAL: Bøckmann spiller den gale Hattemakeren i oppsetningen til Diorama.

GAL: Bøckmann spiller den gale Hattemakeren i oppsetningen til Diorama. Foto:

Familiemusikalen er basert på Lewis Carrols berømte bok fra 1865, og Diorama har sikret seg rettighetene til Disneyversjonen av stykket. De lover en opplevelse i ekte Tim Burton stil.

– Publikum kan forvente en meget bra forestilling, påpeker Hagen.

Både sydamer og scenografer har den siste tiden jobbet på spreng for å gi publikum en reise inn i et fargerikt, morsomt og mystisk eventyrland. Alle kostymene er spesialsydd til skuespillerne – og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Bøckmann som Hattemakeren

Torsdag kveld var SA innom de første prøvene på Sarpsborg scene, og det lover godt.

«Alice i Eventyrland»

  • Alice i Eventyrland er ei barnebok fra 1865 av den engelske forfatteren Lewis Carroll.
  • Boka beskriver piken Alices opplevelser i et forvirrende og ulogisk bakvendtland, der mange av figurene er basert på spillkort.
  • Diorama sang, dans og drama har sikret seg rettighetene til Disney-versjonen.
  • Spilles på Sarpsborg scene torsdag 30. mars, lørdag 01.- og søndag 02. april.

Den Gale Hattemakeren spilles av Philip Bøckmann. Han sier selv at rollen er krevende, men veldig morsom.

– Hattemakeren er drømmerollen, jeg koser meg veldig, fastslår Bøckmann.

– Rollen er ganske krevende, men det er utrolig gøy. Jeg har fått et kostyme som er utenom det vanlige, og dette kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har gjort tidligere, understreker den profesjonelle skuespilleren til avisen.

Elsker kostymet

DUO: Philip Bøckmann (t.v.) og Thea Hagen gleder seg enormt til premieren. Den kommende uken skal de øve intenst med resten av gjengen i Diorama på Sarpsborg scene.

DUO: Philip Bøckmann (t.v.) og Thea Hagen gleder seg enormt til premieren. Den kommende uken skal de øve intenst med resten av gjengen i Diorama på Sarpsborg scene. Foto:

Bøckmann legger ikke skjul på at han elsker kostymet han har fått tildelt.

– Det å kle seg opp i et slikt kostyme, gir en galskap som det er gøy å jobbe i, humrer han.

Det er ikke første gang Bøckmann jobber med Diorama.

– Jeg har stått på sidelinjen og gitt beskjeder og jobbet med de barna og ungdommene tidligere. Nå skal jeg få være en del av det, og jeg syns det er ganske motiverende og komme hjem for å være den «voksne» skuespilleren, konstaterer han.

Eventyrlig reise

Bøckmann lover en svært underholdende kveld i eventyrets navn, når familiemusikalen har premiere torsdag 30. mars på Sarpsborg scene.

– Det blir en fantastisk opplevelse, hvor barn og unge i alle aldere skal stå på scenen. Jeg tror publikum vil få en flott opplevelse både når det kommer til skuespill og det visuelle, avslutter han.

Artikkeltags