Strømstad og Kosterøyene har lenge vært yndede reisemål for mange nordmenn og ikke minst sarpinger.

Strømstad er et av de mest populære svenske reisemålene blant nordmenn, og i fjor hadde kommunen 382.376 gjestenetter fra norske besøkende. I rekordåret i 2019 hadde kommunen 518.000 gjestenetter fra norske besøkende. Nå satser Strømstad på å nærme seg rekordåret.

Tilbyr nye glampingtelt

Opplev Sverige melder nå at det er mye spennende som skjer i vår svenske naboby rett over grensa. For Strømstad kan lokke med flere spennende nyheter i form av opplevelser foran den kommende turistsesongen.

– Fjorårets overnattingsstatistikk viser at nordmennene er på vei tilbake til sine svenske favorittsteder. Noe av det som tiltrekker nordmenn til Strømstad er den korte reiseveien, vakre skjærgården, koselige byen og herlige spisestedene. For ikke i å nevne de fantastiske Kosterøyene som er høyt elsket av alt fra seilere og padlere til syklister, skalldyrentusiaster og alle andre som tidligere har besøkt øyene, sier Fredrik Lindén, daglig leder i Turistrådet Västsverige, i en pressemelding.

Den populære campingplassen Lagunen utvider i år med nye glampingtelt, for de som ønsker å dra på luksuscamping.

– Gjør campingen komfortabel med en touch av luksus i naturen. Teltene har selvfølgelig utsikt til havet og behagelige senger. Ta med en du er glad i på en unik overnatting ved havet. To strender, klipper, skjærgården og skog finnes like ved campingplassen, skriver Opplev Sverige i pressemeldingen.

Overnatting i tresuite

På den lille øya Styrsö like utenfor Strømstad kan oppleve å bo og sove i en tresuite mellom to trær med utsikt ut mot havet.

– De åpne tresuitene innbyr til komfortabel overnatting i det fri med behagelig madrass, dyne og puter. Sovn inn til lyden av vinden i trærne og utsikten til solnedgangen over Kosterfjorden. Hvis du ønsker å kombinere den unike overnattingen med en aktivitet tilbyr også Styrsö Vandrarhem guidede MTB-turer på elsykler, opplyser Opplev Sverige i pressemeldingen.

artikkelen fortsetter under bildet

Koster er mange østfoldingers absolutte feriefavoritt. Nytt av året er at det åpnes en ny restaurant på Sør-Koster.

15. mai åpner det helt nye stedet Kläpphagen, som er en boutique B&B med eget bryggeri, gårdsbutikk og restaurant samt bar. Her lages maten over åpen ild og rettene baserer seg på lokale råvarer i sesong.

artikkelen fortsetter under bildet

– Overnatt i en av leilighetene, i et luksuriøst glampingtelt, eller ta med din firbeinte bestevenn til hundesuiten. Av aktiviteter som Kläpphagen tilbyr finner vi boule, kurs i ølbrygging, ølsmaking, fiske og vandringer. Det er også mulig å leie sykler, kajakk og SUP med eller uten guide for å utforske Kosterhavet nasjonalpark, Sveriges første marine nasjonalpark, skriver Opplev Sverige i pressemeldingen.

Gjenåpning av spahotell

I det populære TV-programmet «Landet Rundt» på SVT ble det nylig avholdt en avstemning der Strømstad stadshus ble kåret til Sveriges vakreste rådhus av programmet seere. Til sommeren åpnes dørene på bygget fra 1917 som troner på en liten høyde over byen. Opplev Sverige melder at turister på sommerstid nå kan få et innblikk i den historiske bygningen når det arrangeres guidede turer på huset. Det vil også med jevne mellomrom bli arrangert konserter og andre arrangementer i rådhuset.

artikkelen fortsetter under bildet

En annen Norges-favoritt i vår naboby er Strömstad Spa & Resort. Etter en stund med oppussing åpner resorten endelig dørene igjen. Allerede i neste måned ønsker de gjester velkommen tilbake til en nyrenovert lobby, nytt kjøkken og en helt ny foodbar.

– Spahotellet er vakkert lokalisert ved skjærgården, og her er alt lagt til rette for et avslappende opphold. Spaavdelingen Flow Spa spenner seg over to etasjer, og her finner du alt fra saltvannsbasseng og utendørs jacuzzi til badstue, snøtønne og finsk sauna, skriver Opplev Sverige i pressemeldingen.