Det er NRK som melder dette ved 18.30-tiden onsdag kveld, og som videre skriver at politiet overfor statskanalen har bekreftet at det er slått såkalt riksalarm – som vil si at han er etterlyst hos politiet i hele landet.

Drepte under fluktforsøk

Det var i desember 1992 som den da 23 år gamle Stig Millehaugen drepte en fengselsbetjent under et fluktforsøk mens han satt varetektsfengslet i Sarpsborg fengsel på Kurland. For dette drapet og en rekke andre forhold ble han dømt til fengsel i 17 år.

I januar 2009 skrev Sarpsborg Arbeiderblad en nyhetsartikkel om at Millehaugen i 2008 bodde hos en bekjent i Sarpsborg da han hadde permisjon fra en dom.

Millehaugen, som av politiet flere ganger er omtalt som Norges farligste mann, skjøt og drepte fengselsbetjent Jon Arild Martinsen i Sarpsborg kretsfengsel i desember 1992. Drapet på familiemannen fra Sarpsborg, samt to væpnede ran, førte til at Stig Millehaugen ble dømt til 17 års fengsel i 1993.

Millehaugen har sittet i fengsel nesten hele sitt voksne liv. I januar 2009 ble han pågrepet i Kriminalomsorgens overgangsboliger i Sandakerveien i Oslo etter drapet på den tidligere gjenglederen Mohammed Jeddi Javed i januar 2009. I 2011 ble Millehaugen dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for drapet på den tidligere gjenglederen.

Dommene mot etterlyste Stig Millehaugen

  • Begikk ran mot flere postkontorer sommeren 1992 etter å først ha hadde rømt fra Berg kretsfengsel.
  • Ble i 1993 dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. Han tvang også en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg til politiet.
  • I oktober 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.
  • I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. En annen man ble dømt i samme sak for å ha bestilt drapet på gjenglederen.
  • Har hatt flere permisjoner tidligere, hvor han har returnert til avtalt tid, ifølge forsvareren.
  • Politiet har etterlyst Millehaugen både i Norge og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel fra permisjon til avtalt tid klokken 15 onsdag ettermiddag.

Kilder: NTB, NRK, VG

Ifølge NRK hadde Millehaugen permisjon uten oppsyn mellom klokka 10.00 og 15.00 i dag, onsdag 1. juni.

Etter at han ikke kom tilbake til fengselet i Trondheim klokka 15.00, er det nå slått riksalarm og hele politi-Norge jakter nå på dobbeltdrapsmannen som av flere har blitt omtalt som Norges farligste mann.

I en pressemelding onsdag kveld skriver politiet at de ønsker å komme i kontakt med savnede så snart som mulig, og at de nå bruker de nødvendige ressursene på å finne og pågripe ham. Her opplyser politiet at Millehaugen hadde permisjon fra Trondheim fengsel i tidsrommet klokka 09.00 og fram til klokka 15.00, men at han ikke møtte opp som avtalt.

– Ikke foreta noe på egenhånd

– Vi oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet ved observasjon og at publikum ikke foretar seg noe på egen hånd, sier politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

Haave vil ifølge NTB ikke kommentere hvor politiet tror etterlyste befinner seg, og hva som kan ha fått Millehaugen til å ikke møtte etter permisjon.

Les også denne SA-saken fra januar 2009: Millehaugen på perm i Sarpsborg

I pressmeldingen skriver politiet videre at Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, deriblant væpnet ran og overlagt drap. Han ble i Borgarting lagmannsrett i 2012 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, for overlagt drap.

Politiet har også gitt ut en beskrivelse av Millehaugen:

«Beskrives som rundt 179 centimeter høy, noe kraftig bygd og er født i 1969.»

Politiet ber publikum som har tips i saken om å ta kontakt med politiet via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 7348 9400.

Hans forsvarer, advokat Morten Furuholmen, sier til NRK at han ikke er kjent med saken.

Til NRK sier politiadvokat Anne Haave at politiet tar høyde for at det er en mulig farlig person som er på rømmen.

– Politiet tar høyde for at det er en mulig farlig person som er på rømmen. Han soner jo 21 års forvaring, så det er på vurdering av det at vi velger å etterlyse han internasjonalt, sier hun ifølge NTB.

sa.no oppdaterer saken