Drillet seg til EM

Vinnere: Disse drilljentene kvalifiserte seg i helgen til EM i drill i Nederland.

Vinnere: Disse drilljentene kvalifiserte seg i helgen til EM i drill i Nederland. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nystartede Krystallen Drill skal representere Norge under EM i Nederland i klassen «Traditional Majorettes Corps».

DEL

– Vi er en samarbeidstropp med jenter fra både Fredrikstad og Sarpsborg, sier Marlene Lauritzen som er leder av Krystallen Drill. En tropp som startet opp i august i fjor.

Blant annet er Michelle Heiberg, Karianne Wilhelmsen og Frida Ravneng Haug fra Lande skolemusikkorps med i drilltroppen som skal til EM.

EM-uttaket skjedde under helgens NM i Larvik der Krystallen Drill med sitt høye tekniske nivå sikret seg 70 poeng, og dermed kvalifiserte seg til EM.

Allerede i Østlandsmesterskapet for korpsdrill tidligere i år slo troppen ut konkurrentene.

– Jentene er i alderen 14 til 19 år. Vi har «lånt» dem fra andre drilltropper i distriktet for å delta i denne konkurransen. Det er ikke alle tropper som er med, derfor har vi blant annet flere jenter fra Fredrikstad Pikegarde,  sier Lauritzen.

Og under EM i Nederland i oktober skal troppen ifølge henne også låne noen av jentene til Manstad Drill.

Drill

  • Drill er delt i to grener. Den ene kalt sportsdrill, og den andre kalt korpsdrill. I utgangspunktet hørte all drilling til korpsdrill, men noe drillere meldte seg ut av korpsdrillforbundet og startet sportsdrill. Sportsdrill i dag er nesten like utbredt som korpsdrill. Drill er derfor organisert i to forbund i Norge: Sportsdrill: Norges Gymnastikk og Turnforbund – (NGTF) og korpsdrill: Norges Musikkorps Forbund – (NMF).
  • Drillkonkurranser holdes over hele Norge, i likhet med mange land andre steder i verden. Det arrangeres både verdensmesterskap (VM) og europamesterskap (EM) i begge grenene, korpsdrill og sportsdrill. Norge har kun vært i internasjonale konkurranser siden 2005. Drill dømmes av dommersett med to og to dommere. Under dem sitter bisittere som holder orden og teller poengtrekk og stavmist.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken