Du står på startstreken. Bak deg ligger år med trening. Trening og vilje. Nå sitter det. Endelig. Kanskje. Du kjenner pulsen stiger. Du har hørt folk si mye rart om idretten din i alle år; «Er ikke det der egentlig bare en hobby? Det kalles vel ikke idrett? Hvorfor bruker du så mye tid på det? Det er jo ikke akkurat slik at du kan bli toppidrettsutøver innenfor din gren slik som ski, fotball, håndball og sånn.»

Jo da. Du har hørt alt det der før, men det har heldigvis ikke stoppet deg for nå står du her på startstreken. På startstreken til ditt første norgesmesterskap.

Dette er drømmer, mål og ambisjoner vi skal ta på alvor her i Sarpsborg neste sommer.

I juni 2021 samles over 30 norgesmesterskap her i byen vår når vi er vertsby for NM-veka sommer 2021. Konseptet NM-veka gir oss en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet av idretter i Norge. Sarpsborg er vertsby for arrangementet som realiseres av Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping.

Det er ikke alle som finner sin plass på fotballaget eller håndballaget. Kanskje var det maratonpadling som skulle få deg til å blomstre? Eller disk-golf. Uansett idrett, skal vi ha kvalitet på alle arenaer og alle idrettsgrener skal oppleve å bli tatt på alvor.

Tilskuerne har begynt å flokke seg rundt arenaen. Spente og nysgjerrige. Du kjenner deg stolt. Kamera og tv-produksjon står klare rundt arenaen, og du er med i beste sendetid på NRK.

Dere har kanskje opplevd å se på en sending fra OL og latt deg engasjere i en idrett dere knapt hadde hørt om tidligere? NM-veka kan engasjere på samme måte. Her møter dere alt fra den unge utøveren som skal gå løs på sitt første NM i freestyle til den godt voksne utøveren som er med på sitt 8. NM i radiostyrt bil. Uansett gren så er det alvor. Det er lek. Det er glede. Det er skuffelse. Det er gode TV-øyeblikk og underholdning i beste sendetid.

Det virker som hele byen er på NM-veka. Det kjente du med en gang du kom i går for de innledende rundene. Fra vaffelbua på torget til kafeen i gågata. Det er kulturarrangementer, folk og aktiviteter over alt. Hele byen virker klar for å ta deg imot.

Vi skal skape synlighet for byen og bygge merkevaren Sarpsborg ved å benytte oss av nye plattformer – men også ved å vise hvordan sarpinger slutter opp om idrettsarrangementer her i byen. Vi vil at alle skal vite hva som skjer i byen vår 23.-27. juni 2021.

Hver butikkmedarbeider, hver servitør, hver frisør, hver drosjesjåfør etc. Vi skal styrke byens vertskapskompetanse. Vi skal lage fest, som vi blant annet har gjort flere ganger med sykkelrittet Tour of Norway. Og ja, det skal vi klare selv om vi må regne med at vi må ta hensyn til smittevernsregler også sommeren 2021.

Dette skal gi en økt verdiskapning for vårt næringsliv, og gjøre Sarpsborg til en mer attraktiv by å besøke og oppleve.

Du vant. Kroppen flyr på adrenalinkicket etter siste harde runde. Konkurrentene var tøffe, men du kjente tidlig at dette kom til å gå din vei. På pallen noen minutter senere møter du blikket til en ung tilskuer. Du er stolt, og han ser det. Du fant aldri din plass på fotball-laget, men du fikk din plass her i dag. Du har realisert din drøm, og du ser hos han at du har skapt en ny.

Det er dette vi vil. Vi vil skape idrettsglede. Realisere drømmer og skape nye. Vi skal gi barn og unge muligheter til å være med og prøve idrettene på egen hånd.

Idrettsglede er noe vi er gode på. Sarpsborg er kjent for sitt engasjement for idrett, og det gjelder ikke bare Sarpsborg 08 og Sparta. Vi har over 90 idrettslag og 18.000 aktive medlemmer i klubber og lag.

Vi har bevist det før. I 2016 viste vi hvordan gode, lett tilgjengelige, mangfoldige arrangementer til befolkningen bidrar til å skape engasjement og attraktivitet. Det skaper stolthet. Det skaper byen vår.

Vi har sagt at NM-Veka 2021 skal være modig, raus og morsom. Nå gleder vi oss til å ta imot kårde, skateboard, baseball, basketball, sandbryting, håndbak, cricket, bmx, hiphop, boccia, kajakkpolo, rugby, squash og alle de andre idrettene som viser mangfoldet av idretter i Norge og som viser at det er plass til alle de ulike drømmene der ute.

Og sammen med utøvere, lag og foreninger, samarbeidspartnere, frivillige, besøkende og publikum skal vi lage gode opplevelser, gode arenaer og et godt vertskap for NM-veka sommer Sarpsborg 2021.