Gå til sidens hovedinnhold

Emilie (18) vant drømmestipend

Artikkelen er over 3 år gammel

18-åringen ved Greåker videregående skole får tildelt 10.000 kroner, og kan dermed få hjelp til å oppfylle noen drømmer.

– Jeg ble veldig overrasket. Det sier Emilie Hellum Johansen (18), om hvordan hun reagerte da 18-åringen fikk vite at hun var Drømmestipend-vinner.

100 utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend.

Skal utvikle seg

Den sangglade 18-åringen drømmer nemlig om å utvikle seg innenfor klassisk sang, og ønsker å reise på en sommerskole for klassisk musikk.

– Det er en fantastisk mulighet for meg å vinne drømmestipendet. Jeg har jobbet hardt og målrettet gjennom mange år, og nå får jeg betalt for de timene jeg har lagt ned i musikken.

Hva skal du bruke pengene på?

– Pengene er øremerket en drøm jeg har lyst å gjennomføre. Og jeg ønsker å besøke en sommerskole som driver med klassisk musikk, i tillegg til å ta flere sangtimer. Den største drømmen jeg har i livet mitt er å kunne leve av å jobbe med musikk, sier Hellum Johansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Lang erfaring

18-åringen har sunget i kor siden hun var to år, og begynte i Grålum Vokalis. Interessen for klassisk musikk har stadig vokst seg større for den ivrige og dyktige musikeren, og de siste årene har Hellum Johansen gjort seg godt bemerket i Sarpsborgs kulturliv.

Høsten 2013 var hun solist under Sarpsborg kammerkors allehelgenskonsert der hun framførte «Requeim» av Rutter, i tillegg har hun opptrådt under byvandringen Stedsans i Sarpsborg. Julen 2014 var hun heldig og fikk være solist for Sangkoret Vardens julekonsert. Under sistnevnte konsert fikk hun synge duett med korets dirigent Tone Helén Klemsdal.

 

Da Det Norske Blåseensemble innviet 2017 med sin tradisjonsrike nyttårskonsert i januar var 18-åringen solist, og framførte «Latterarien» fra Flaggermusen, som er ett verk av Johann Strauss. Hun har de siste årene vært tilknyttet Sarpsborg kulturskole som musikkelev.

Takknemlig

Til høsten begynner jeg i tredje klasse ved Greåker videregående skole.

– Jeg gleder meg til å jobbe videre med musikk, og jeg er veldig takknemlig og stolt, påpeker hun.

100 kulturutøvere fra hele Norge fikk til sammen én million kroner i form av Drømmestipendet 2017. Hellum Johansen var den eneste fra Sarpsborg som mottok stipendet.

Drømmestipend

  • 100 barn og unge mottok Drømmestipendet 2017.

  • Dette er 14. gang Drømmestipendet blir utdelt i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

  • Emilie Hellum Johansen (18) var den eneste vinneren fra Sarpsborg.

Kommentarer til denne saken