Snart frist for å søke Drømmestipendet 2019

DRØMMESTIPEND: Nadja Buric fra Evolution Sarpsborg Danseklubb var blant de som fikk Drømmestipendet i fjor. I helgen fikk hun for øvrig Sarpsborg kommunes kulturstipend under Sarpsborggallaen.

DRØMMESTIPEND: Nadja Buric fra Evolution Sarpsborg Danseklubb var blant de som fikk Drømmestipendet i fjor. I helgen fikk hun for øvrig Sarpsborg kommunes kulturstipend under Sarpsborggallaen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fristen for å søke Drømmestipendet 2019 går ut søndag 27. januar.

DEL

– Vi håper mange ønsker å søke, forteller Marianne Aarum, inspektør og fløytelærer ved Sarpsborg kulturskole til Sarpsborg Arbeiderblad.

Drømmestipendet er et tilbud til alle ungdommer som driver med kultur i alderen 13 til 20 år.

Alle kan søke

Marianne Aarum oppfordrer alle ungdommer som har en drøm om å stå på en stor scene sammen med en kjent skuespiller, danser eller musiker, eller bare har en drøm om å hospitere hos en kjent kunstmaler eller gå i lære hos en forfatter om å søke om Drømmestipendet for 2019.

– Alle kan søke. Det gjelder ikke kun bare de som går på kulturskolen. Vi vet jo at det er mange talentfulle ungdommer i Sarpsborg som absolutt har muligheter og drømmer til å søke et slik stipend, sier Aarum til avisen.

Drømmestipendet finansieres blant annet gjennom tippemidler og er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Flere tusen unge håpefulle søker hvert år. Og i fjor ble hele 458 nominert og på grunnlag av det ble det plukket ut 100 vinnere over hele landet. Sarpsborg hadde i fjor ni nominerte og to vinnere. Nadja Buric (17) fra Hannestad og Alexander Reed (16) fra Skjeberg fikk tildelt stipendet i fjor.

15.000 kroner

– Vi håper det blir enda flere nominerte i år, fastslår Marianne Aarum.

Drømmestipendet er på 15.000 kroner, og hensikten med stipendordningen er å synliggjøre kommunens arbeid for barn og unge.

– Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, skriver Drømmestipendet på sine nettsider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken