Sarpsborg 08s Håvard (17) møter Youtube-stjerne

Håvard Paulsrud er Sarpsborg 08s første Esport-spiller. Randulle (innfelt) er stor Youtube-stjerne og skal spille for Odd.

Håvard Paulsrud er Sarpsborg 08s første Esport-spiller. Randulle (innfelt) er stor Youtube-stjerne og skal spille for Odd. Foto:

Håvard Paulsrud er Sarpsborg 08s første Esport-signering. Nå skal sarpingen måle krefter mot blant andre Youtube-stjernen Randulle.

DEL

Håvard Paulsruds signatur er historisk. Han er Sarpsborg 08s første Esport-spiller.  Den sindige vartingen har gjort seg bemerket og det var flere klubber som var ute etter signaturen. Men til slutt var det den lokale klubben som fikk tilslaget.

– Det er utrolig kult å være den første spilleren. Jeg har jo alltid drømt om å spille for Sarpsborg 08, egentlig som fotballspiller, men det er ikke noe dårligere å kunne spille FIFA for de, smiler Håvard som bedyrer at han ikke er nervøs.

– Nei, men jeg gleder meg veldig til å representere byen og fotballklubben innenfor Esport, sier Håvard som har ambisjoner for sesongen.

– Det er en veldig tøff gruppe med mange gode spillere, men målet vårt er å komme til sluttspillet. Vi har en veldig god sjanse til å klare det, mener han.

Uslepen diamant

Håvard Paulsrud satser verken på Youtubekanal eller andre sosiale medier. Men når det gjelder fotballspillet FIFA er han en uslepen diamant. Håvard Paulsrud fra Varteig går 2. klasse på St. Olav videregående skole og spiller selv fotball for Borgen IL. Han har også spilt for Hafslund IF og Tune IL.

– Han er en av landets beste spillere. Nylig har han matchet landslagsspillerne så vi har forventninger til Håvard, smiler Esport-ansvarlig i Sarpsborg 08, Anders Jensen.

10. april møter Sarpsborg 08 Odd og da sitter mest sannsynlig Youtuberen Randulle på den andre siden av bordet. Akkurat det bekymrer Anders Jensen lite.

– Håvard er bedre og vinner nok den kampen, det tør jeg påstå. Men hvem som spiller mot hvem er ikke klart. Det offentliggjør vi ikke før rett før kampene.

Men Anders Jensen legger ikke skjul på at det er Håvard Paulsrud som er Sarpsborg 08s hovedspiller.

– Vi har stor tro på Håvard, og selv om vi ikke har valgt vår kaptein så er han vår hovedspiller.

Superstjerne

eSerien skaper nå nye stjerner, men det er også noen "etablerte" stjerner med i ligaen. Odd BK har signert Youtube-stjernen Randulle som garantert vil ta mye av søkelyset når den nye eSeiren for E-sport FIFA blåses i gang 9. april.

Internasjonalt er E-sport blitt big business, men også i Norge er det spillere som allerede har skaffet seg et navn. Randulle er en av disse. Han har nesten 140.000 følgere på Youtube og har det som jobb. Randulle er fra Skien og har nå signert for Odd.

– Det er helt enormt for meg å skulle representere Odd på det virtuelle plan. Jeg må få takke klubben for denne muligheten, sier Randulle, eller Sander Austad Dale som er hans fødenavn til TA.

Artikkeltags