Se e-sport-sluttspillet i Telenorligaen direkte på SA.TV!

RETTIGHETER: Amedia har sikret seg rettighetene til å sende kampene i e-sport-sluttspillet i Telenorligaen på Lillehammer i slutten av mai.

RETTIGHETER: Amedia har sikret seg rettighetene til å sende kampene i e-sport-sluttspillet i Telenorligaen på Lillehammer i slutten av mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det betyr at dersom du har sansen for norsk e-sport og følger et av lagene i Telenorligaen bør du følge med på sa.no den siste helgen i mai.

DEL

Amedia har nemlig sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen som går av stabelen i Maugstenhallen på Lillehammer 25. og 26. mai. Her møtes Norges beste e-sportspillere til dyst.

(Se fullstendig sendeplan i bunnen av saken)

Sendingen vil være tilgjengelig for alle våre abonnenter og du kan registrere deg som abonnent her.

Streamer kampene

Amedia skal sende samtlige kamper som spilles på Lillehammer denne helgen.

For de som ikke vet det, så er Telenorligaen det organiserte ligasystemet for e-sport i Norge. I tillegg anses ligaen for å være Europas største nasjonale liga.

Vi i Amedia er stolt og spent, og ønsker sterkt å signalisere at vi har tro på e-sport.

Anders Opdahl, Konserndirektør i Amedia

E-sport er dataspill, som hovedsakelig er en internett-idrett, hvor det er to lag som konkurrerer mot hverandre på et profesjonelt nivå. Lagene spiller på datamaskiner, og sporten har blitt veldig populær internasjonalt.

Sarpinger i finalen

For et par uker siden ble det klart at 23 år gamle Mohammed Brazinje fra Sarpsborg har sikret seg en finaleplass i sluttspillet i Telenorligaen. Barzinje er klubbleder for Riddle Elektroniske sportsklubb. Klubben spiller finale lørdag 26. mai i dataspillet League of Legends.

Det er femte gangen Riddle har kommet til sluttspillet. Av de fem, så har de kommet til finalen fire ganger og vunnet to av dem.

HÅPER PÅ STØTTE: Mohammed Barzinje gleder seg enormt til å møte nDurance i finalen til Telenorligaen. – Jeg håper så mange som mulig heier på oss, lokalt støtte betyr veldig mye, sier Barzinje til Sarpsborg Arbeiderblad.

HÅPER PÅ STØTTE: Mohammed Barzinje gleder seg enormt til å møte nDurance i finalen til Telenorligaen. – Jeg håper så mange som mulig heier på oss, lokalt støtte betyr veldig mye, sier Barzinje til Sarpsborg Arbeiderblad. Foto:

– Vinner vi dette så er vi den første League of Legends-klubben som har vunnet tre finaler, understrekte Mohammed Barzinje overfor Sarpsborg Arbeiderblad i forrige uke.

Også flere andre sarpinger skal delta i sluttspillet. Skjebringen Christoffer Andersen spiller på laget Entelechy, som deltar i Counter-Strike, mens Jonas Roald fra Greåker spiller på laget Bamle DreamTeam, som skal konkurrere i Rocket Lague. Michael Sandvik fra Sarpsborg er innbytter på laget Demise, som skal konkurrere i Counter Strike.

Når sluttspillet på Lillehammer går av stabelen i slutten av mai, så er det spillene Counter-Strike, League of Legends og Rocket League det skal kåres vinnere i.

– Har tro på e-sport

Konserndirektør i Amedia, Anders Opdahl er veldig fornøyd etter å ha sikret seg rettighetene til den populære sporten.

– Vi i Amedia er stolt og spent, og ønsker sterkt å signalisere at vi har tro på e-sport. Dette er allerede en nasjonal idrett med deltakere fra hele Norge, og det passer oss perfekt som konsern med aviser over hele landet – på toppen av den nasjonale rekkevidden vi nå besitter, sier Opdahl til Nettavisen.

Sendingen vil være tilgjengelig for alle våre abonnenter og du kan registrere deg som abonnent her.

Lagoppstilling

Riddle skal konkurrere i spillet League of Legends og stiller med følgende lag mot klubben nDurance lørdag 26. mai:

Ruben «Rudolf» Eik fra Trondheim
Andreas «Skude» Skude fra Risør
Isak «Energy» Fjell fra Rolvsøy
Mathias «Tide» Kruse fra Tranby
Oddvar «Archilles» Jakobsen fra Grimstad


nDurance stiller med dette laget:

Fernando «Nandisk0» Peñalba - Spania
Tri Tin «k0u» Lam - Bergen
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen - Finnsnes
Nikolai «Mood» Martinsen - Ås
Omid «Touch» Rosander - Kristiansand

Fredag:

15:00 - Counter-Strike: GO-semifinale #1 - Demise vs Kingpins

Se kampen her!
 

19:00 - Counter-Strike: OG-semifinale #2 - Entelechy vs Dead on Arrival/ Riddle

Se kampen her!

Lørdag:

10:00 - Rocket League-semifinale #1 - Team Bjønnsk vs The Razzle Dazzlers

Se kampen her!

11:30 - Rocket League-semifinale #2 - Bamble DreamTeam vs Nordavind

Se kampen her!

13:30 - League of Legends-finale - Riddle vs nDurance

Se kampen her!

17:00 - Rocket League-finale

Se kampen her!

19:00 - Counter-Strike: GO-finale

Se kampen her!

Artikkeltags