Maxus eT90 er en stor elektrisk pickup med fem seter, dette er en bil som kan vekke interesse i privatbilmarkedet like godt som næringsmarkedet.

Først ute

Pickup-markedet domineres av fossildrevne motorer. Maxus eT90 er den første elektriske pickupen på det europeiske markedet. I USA Ford F-150 Lightning Electric tatt markedet med storm, men utover disse bilene er det langt mellom lansering av elektriske pickuper. At de kommer hersker det liten tvil om, både Tesla og Hummer er to bilgiganter som har planene klare for elektriske pickuper i tiden som kommer.

Godkjent rekkevidde

Nykommeren fra Maxus har en batterikapasitet på 88,5 kWt netto batterikapasitet og en oppgitt rekkevidde på 330 kilometer. Ettersom eT90 er typegodkjent som en N1 varebil med tillatt totalvekt maks 3.500 kilo, er den WLTP-testet med tung last. Til sammenligning testes rene personbiler uten last og passasjerer. Bilen kan hurtiglades fra 20 til 80 prosent på 45 minutter i normaltemperaturer med maks ladeeffekt på 80 kW.

Noe treg i avsparket

Maxus eT90 er en stor elektrisk pickup, vi hadde forhåpninger om at den skulle sparke litt mer unna som vi er vant til fra andre elektriske biler. Riktignok skjer det noe når du trykker inn powerknappen, men under eco-modus og under normalkjøring oppleves bilen som noe treg.

Bilen har en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. Dette er drøyt 40 hestekrefter mer enn Isuzu D-Max, men den er også et par hundre kilo tyngre enn Isuzus suksessmodell.

Kun femseter

I første omgang selges eT90 som femseter, men importøren vi vil se muligheten for å gjøre lokale tilpasninger til tosetersvarianter for å kunne motta el-varebilfordeler for firmakunder. Fossildrevne pickuper med fem seter selges med svært høye avgifter, og derfor er salgsvolumet veldig begrenset i dag.

Rask levering

Oppgitt veiledende pris levert i Drammen er 584.900 kroner, du må legge til drøyt 60.000 kroner til før bilen ruller ut av salgshallen i Sarpsborg. I tillegg til oppgitt pris kommer det utgifter på metallic lakk, ladekabel, frakt og vinterdekk. Ifølge den lokale forhandleren har de bil på lager for rask levering.

Kun tohjulstrekk

Den kinesiske nykommeren framstår med sjarm. Den har et tiltalende utseende og har noen iøynefallende detaljer. Fronten er gedigen og gjør et massivt inntrykk. Bilen er tøff nok til å kunne vekke interesse både hos familien som vil ut på tur og hos bedriftene som ser nytte av en femseter elektrisk pickup. Bilen leveres ikke med firehjulstrekk.

Maxus eT90

Motor: Elektrisk

Ytelse: 204 Hk

Dreiemoment: 310 Nm

Elektrisk rekkevidde: 330 km

Vekt: 2.300 kg

Nyttelast: 1.000 kg

Batterikapasitet: 188,55 kWt

Maks ladeeffekt: 80 kW

Dimensjoner: LxBxH 537x190x181

Pris prøvekjørt bil: 645.943 kroner

Lokal forhandler: RSA Bil Sarpsborg