For vertene var kampen en anledning til å løfte seg fra sisteplassen, men i stedet var det gjestene som med en etterlengtet borteseier klatret over nedrykksstreken. Southampton så de tre nærmeste tabellnaboene ta poeng onsdag kveld.

West Ham så ut til å vinne på dagen da klubbens deleier og styreformann David Gold døde, men måtte nøye seg med uavgjort. «Hammers» vendte til 2-1-ledelse borte mot Leeds, men Rodrigo utlignet til 2-2 for hjemmelaget, og West Ham-keeper Lukasz Fabianski måtte berge gjestene med et par kjemperedninger på tampen.

Nestjumbo Wolverhampton ledet også borte mot Aston Villa, men måtte nøye seg med 1-1 etter at Danny Ings utlignet i det 78. minutt. «Ulvene» hadde ledet siden det 12. minutt, da Daniel Podence scoret.

Begge lag kunne trengt tre poeng i bunnstriden, men de fikk iallfall ett hver og skapte luke til Southampton.

En grov forsvarsfeil banet vei for Nottingham Forests ledermål i det 27. minutt i Southampton. Lyanco rotet med ballen, gled og spilte en håpløs pasning i retning av Mohammed Salisu. Brennan Johnson var våken, kom mellom og stormet mot mål. Han kunne ha avsluttet selv, men sentret i stedet til Taiwo Awoniyi, som banket ballen i nettaket.

Premier Leagues dårligste bortelag hadde bare en scoring på fremmed gress før onsdagens kamp, og ingen i de seks foregående bortekampene.

Southampton maktet ikke å slå tilbake og har nå tapt de fire første seriekampene under Nathan Jones. Totalt er tapsrekken i Premier League på sju kamper. Laget har tatt bare 6 av 27 mulige poeng hjemme på St. Mary's.

Moi spilte hele kampen for hjemmelaget.