I Sarpsborg vil det være åpne kirker i Tune, Varteig, Hafslund og på St. Olav Gravlund. Her blir det mulighet for å tenne lys og minnes sine kjære. Man kan også snakke med en prest eller diakon hvis man ønsker det.

– Vi ser hvordan dette arbeidet hjelper folk. En viktig jobb for oss under allehelgen er å vise at dette tilbudet finnes. Å ikke bearbeide sorg kan få uheldige konsekvenser. Vi ønsker å senke terskelen for å ta kontakt med oss i kirken, og spørre om å få snakke med noen og høre mer om sorggrupper, forteller diakonene Kjersti Tjelle, Ragnhild Stranden og Mette Gabestad.

Allehelgen handler om å minnes de døde.

Fredag 4. november har kirken en stand på Amfi Borg. Da deler diakoner, prester og andre fra kirken ut lys, og de som er på senteret kan slå av en prat.

Både lørdag og søndag kan man gå på Allehelgenskonsert i Skjeberg og Sarpsborg, og det er gudstjenester i mange av kirkene søndag.

Ser du ikke ditt arrangement i oversikten, send en mail til [email protected], så legges det inn.

4. november, Sarpsborg scene: Sigvart Dagsland og DNBE.

4. november, Glenghuset: Vigdis Lunde, «Andre omgang», kl. 21.00.

4. november, Odeon Sarpsborg: Ungdom fra 15 år og oppover er velkommen til denne eksklusive happeningen i Sarpsborg – en hel natt innelåst på kinoen i byen. I løpet av natten kan du velge mellom ni aktuelle filmer – du rekker å se tre. Hvilke filmer og oppdateringer på programmet, får du ved å søke opp LockIn Kino på Facebook. Kl. 23.45.

4. november, Dickens: «Jørgens fredagsquiz». Allmennquiz som passer for alle. Quizmaster: Jørgen. Hver fredag, kl. 20.00.

5. november, Glenghuset: All Star Funk Norway. Gulli Briem (trommeslager i Mezzoforte) med nytt prosjekt.

5. november, Skjeberg kirke: Allehelgenskonsert. Skjeberg kirkekor inviterer til en varm og tankevekkende konsert der musikk og tekster er vevd sammen rundt temaene sorgen, håpet og framtiden. Sang av Skjeberg kirkekor med gjestesolister Bjørnar Spydevold og Hege J. Ravneng. Kl. 18.00.

5. november, Kaffeforretningen Sarpen: JazzCafé i bakgården med Feast For Fools, kl. 16 til 18.

5. november, Hafslund kirke: Åpen kirke, kl. 12-16. Salg av granbar og gravlys, og det er gratis servering av kaffe og vafler. Det er også mulig å tenne lys i lysgloben.

5. november, Tune kirke: Åpen kirke, kl. 14.00 - 16.30. Det blir mulighet for å ha en stille stund, tenne lys og få en kopp kaffe. Det er også mulighet for en prat om du ønsker.

5. november, St. Olav gravlund: Åpent kapell, kl. 14-16. Her er det mulighet for lystenning. Prester, og diakon m.fl. er til stede for den som ønsker samtale. Kaffe og vafler.

5. november, Varteig kirke: Åpen kirke, kl. 16.00-18.00. Servering av kaffe og nystekte vafler. Mulighet for lystenning, stillhet, eller en prat om du ønsker.

5. og 6. november, Furuholmen: Høst og julemarked på Historiske Furuholmen. Kl. 11.00–16.00. Skattekisten og Vedtørka kafé vil være åpen fra kl. 10.00–17.00 lørdag og kl. 10.00–16.00 søndag.

5. og 6. november, Sarpsborg kunstforening: Førjulsmarked med kunst og kunsthåndverk, inkludert keramikk, klær, tekstilkunst, og bildekunst, kl. 12 til 16.

6. november, Sarpsborg kirke: Allehelgenskonsert med Carl-Christian Kure, Per Kristian Ruud Enggrav, St. Croix strykekvartett, Fredrik André Olsen og Sarpsborg kammerkor. Dirigent Carl-Andreas Næss. Tekstlesning ved Helene Selvik og Terje Breivik, kl. 18.00.

6. november, Sarpsborg stadion: Sarpsborg 08–Kristiansund BK, kl. 17.00.

6. november, Janitsjarhuset: Høstkonsert med Ha-Bo-Na Korpset og Varteig og Hafslundsøy skolekorps. Loddsalg og enkel servering. Kl. 16.00.

6. november, Hornnes skole, gymsalen: Hornnes og Sandbakken skolekorps. Salg av kaffe og kaker. Høstkonsert, kl. 16.00

7. november, Sarpsborg scene: Litterær festaften–Mellom det indre og det ytre. Samtale mellom Brynjulf Jung Tjønn, Molly Øxnevad og Peder Kjøs om forfatterskapene, om å finne seg selv med både indre og ytre påvirkning om å skille seg ut og å passe inn. Viktigheten av å bli godtatt som man er, kl. 18.00.

8. november, St. Olavs hall, Borgasyssel: «Mellom tradisjon og modernisme–sonetter av Olav H. Hauge», med Stefan Sture, Eira Sture, Celina Larsen og Hanna Dahl Ullmann. Stefan forteller om sonetter som sjanger og om Olav H. Hauge og boka «Til eit Astrup-bilde og andre sonettar», som Sture har vært redaktør for. Eira, Celina og Hanna vil lese noen sonetter hver og diskutere relevans til i dag og tilgjengelighet for dagens unge og voksne. Kl. 18.00.

10. november, Sarpsborg scene: DNBE med skolekorps.

10. november, Studio Brønn: Jul i Glengsgata, kl. 18.00.

11. november, Quality Hotel: Odd René Andersen og "Jul med Soul City", kl. 21.00.

11. november, Dickens: «Jørgens fredagsquiz». Allmennquiz som passer for alle. Quizmaster: Jørgen. Hver fredag, kl. 20.00.

11. og 12. november, Glenghuset: Festivalen Frond med Radio Luxemburg, Vrengt, Ann Weberg og Snødrev.

11. november, Quality Hotel: Odd René Andersen og "Jul med Soul City", kl. 21.00.

12. november, Sarpsborg scene: The Great Garlic Girls, 40-års jubileumsturné.

12. og 13. november, Borg videregående skole: Lions-utstillingen. 50 kunstnere fra Norge, Sverige og Danmark viser malerier, tegninger, fotokunst, skulpturer, keramikk, glasskunst og rammer. Årets kunstner er Shaban Bamerni. Lørdag 10.00 til 17.00. Søndag 11.00 til 17.00.

17. november, Sparta Amfi: Sparta – Stavanger, kl. 18.00.

18. november, Dickens: «Jørgens fredagsquiz». Allmennquiz som passer for alle. Quizmaster: Jørgen. Hver fredag, kl. 20.00.

19. november, Glenghuset: Lars Erik Gudim orkester og Ole Børud.

19. november, Borgarsyssel museum: Høstens første fredagsmatiné forteller historien om de tyske soldatenes brakkeleir ved Tune prestegård. Ved Sven G. Eliassen.

23. til 27. november, Sarpsborg scene: «Annie» med Villekulla og sjumanns orkester, levende hunder, Sanne Kvitnes (Miss Hannigan), Hans Petter Moen (Mr. Warbucks) og 200 musikalspirer.

24. november, Sparta Amfi: Sparta – Ringerike, kl. 18.30.

25. november, Dickens: «Jørgens fredagsquiz». Allmennquiz som passer for alle. Quizmaster: Jørgen. Hver fredag, kl. 20.00.

1. desember, Sarpsborg scene: «Juleshow 2022» med Øivind Blunck, Tor Endresen, Reidun Sæther, Trond Nagell-Dahl og Erling Solland.

1. desember, Alvimhaugen skole: Julegateåpning, kl. 17.00 til 19.00. Her blir det turer med hest og kjerre, servering av gløgg og pepperkaker og ulike aktivitetsposter. Også blir det en liten hyggelig overraskelse til de aller minste ved slutten av arrangementet.

3. desember, Sarpsborg scene: NRK supers julemagi.

3. desember, Sparta Amfi: Sparta – Vålerenga, kl. 16.00.

4. desember, Glenghuset: Julekonsert med Soul Sound.

10. desember, Sparta Amfi: Sparta – Stjernen, kl. 16.00.

11. desember, Sarpsborg scene: Eva Weel Skram.

13. desember, Sarpsborg scene: Julekonsert med Sol Heilo og DNBE.

15. desember, Sarpsborg kirke: Julekonsert med Sara Elise Forsberg.

17. desember, Sarpsbork kirke: J.S. Bach: «Juleoratoriet», med Borg domkor, Sarpsborg kammerkor og Barokkanerne. Dirigent er Carl-Andreas Næss, kl. 17.00.

17. desember, Sarpsborg scene: Ørjan Burøe «Solo».

18. desember, Sarpsborg scene: Juleshow med Erik-André Hvidsten.

20. desember, Glenghuset: Jul med Monica og Dag.

21. desember, Sarpsborg scene: «Nøtteknekkeren» med Kuiv Grand Ballett.

22. desember, Glenghuset: «Bare en julekonsert» med Erik Wenberg Jakobsen, Trond Lindheim og Ann Christin Elverum.

22. desember, Tune kirke: Kai Robert Og Camilla med venners julekonsert, til inntekt for trengende barnefamilier i Sarpsborg, kl. 19.00.

28. desember, Sparta Amfi: Sparta–Lillehammer, kl. 18.30.