Gå til sidens hovedinnhold

En svingende avslutning

Artikkelen er over 2 år gammel

105 korister og musikere under ledelse av Per Oddvar "Prots" Hildre og T.C. Hawkins fra New Orleans skapte bevegelse i Sarpsborg kirke søndag kveld.

Konserten dannet avslutningen på korseminaret på Haugetun folkehøyskole i helgen og var samtidig også siste post på programmet i Robert Normann-festivalen, arrangert av Sarpsborg Jazzklubb.

Korseminaret på Haugetun var det 20. i rekken med Prots og er for alle som liker å synge.

– Vi er begeistret for disse seminarene og har vært med mange ganger. Sangen gir stor glede og mange venner, sa Vivi Klette og Else Steensgaard, to av koristene, og ga utfordringen til dem som ikke er med kor: - Begynn i kor, det gir glede i livet.

 

- Vi har hatt en kjempehelg. På årets seminar har vi arbeidet mye med gospelsanger, med New Orleans swing, supplerte Leif Bråten, lærer på Haugetun og tilrettelegger av kurset.

Skaper fantastiske toner

Prots er en meget fargerik person og en av landets beste kordirigenter. Han har en egen evne til å skape fantastiske toner og opplevelser gjennom musikk. Det kom også til uttrykk under søndagens konsert.

Når T.C. Hawkins også var med, både på seminaret og konserten, var det duket for konsert med New Orleans swing. Han er en av de mest kjente artistene innenfor gospel som kommer fra New Orleans og er både låtskriver, produsent, artist, kordirigent og pastor.

 

Vi må også fremheve det dyktige bandet under ledelse av Jan Inge Melsæter (trombone). Øvrige medlemmer var Per Arild Skorgen (piano), Ingrid Sæbø (saxofon), Finn Johansen (banjo), Øivind Engen (tuba) og Bjørn Friisvold (trommer).

Gospel

– Vi har alle bakgrunn fra Molde jazzfestival og er satt sammen for anledningen. Vi har vært med Prots på turner gjennom mange år og synes det er flott å spille gospel, sa en strålende fornøyd Øivind Engen til avisens utsendte.

Nærmere halvannen times variert program ble fremført, med alt fra rolige bedehussanger til feiende musikk. Publikum satt, sto og klappet vekselvis, og aldri var smilet langt unna.

 

Prots bandt det hele sammen på sin lune og profesjonelle måte. «Walk in the light» satte punktum for en konsert som vil bli husket lenge.

Ett ord

Bjarne S. Aaserød - leder for Robert Normann festivalen - bruker ett ord når vi ber om en beskrivelse konserten: Mektig! – Denne konserten var en mektig opplevelse. Med slike utøvere er dette helt topp.

Aaserød forteller at det går en akse fra Molde – New Orleans og Sarpsborg. – Selv har jeg arrangert reiser 23 år på rad til New Orleans og kjenner T.C. Hawkins godt.

Når vi spør om en oppsummering av festivalen som helhet, er begeistringen ikke mindre:

- Det er den beste festivalen av de 11 vi har arrangert. Vi ligger på et utrolig høyt musikalsk nivå. Tross dårlig vær har vi hatt fullt hus, bortsett fra i kveld.

- Hva med det økonomiske?

- Vi har god oversikt og vil gå cirka i balanse, som planlagt.

Aaserød lover ny festival nest siste helgen i august neste år.

Les også

– Jeg var imponert av mentaliteten til Robert Normann

 

Kommentarer til denne saken