Thøgersen har blitt lovet informasjon og oppfølging, forteller han. Når den drapsdømte faren tidligere har hatt permisjon fikk Wolf og familien litt tid til å forberede seg. Da visste de på forhånd at faren var ute av fengselet i en periode.

– Nå fikk vi ikke noen beskjed. Jeg så bare alle meldingene, sjekket avisa og der sto det. Ingen har sagt ifra om at han kom til å bli løslatt, forteller han.

Ikke sett mannen sånn før

I dag tidlig hørte Lene Thøgersen at mannen hennes fikk en reaksjon. Da det gikk opp for ham at faren var ute av fengslet falt han ned på kne og klarte ikke å snakke.

– Han var helt fortvilet og tårene sto i øynene. Jeg har aldri sett at han har reagert på en sånn måte tidligere, forteller hun.

Nå er hun bekymret for helsen til Wolf. Nylig har han hatt et hjerteinfarkt, og kona frykter at stresset han opplever nå kan slå uheldig ut. En annen bekymring er at barnene deres ved en tilfeldighet kommer til å møte den drapsdømte farfaren tilfeldig på et offentlig sted.

– Jeg er usikker på hvordan de kommer til å takle det, forklarer hun.

Har det ikke bra

Thøgersen sier han ikke fikk noen tid til å stålsette seg. Når han snakker om faren nå, kommer rettssaken og alt det vonde tilbake.

– Han ble veldig sint da vi ikke støttet ham og tok hans parti. Jeg har ingen anelse om hva som skjer nå eller hvor han er, sier Thøgersen.

Etter rettssaken hadde han klart å senke skuldrene litt, men nå kom alt tilbake på en gang.

– Jeg har ikke hatt en sånn knekk som jeg fikk i dag siden rettssaken. Akkurat i dag er det dårlig stelt. Jeg er skuffet over at vi ikke fikk beskjed eller noen mulighet til å si hva vi mener, sier han.

Ikke sikkert man får varsel

Senior rådgiver i kriminalomsorgsdirektoratet Atle Syvertsen bekrefter at det er ikke sikkert man får beskjed ved løslatelser. Av personvernhensyn kommenterer han ikke saken til Thøgersen, men sier at det er opp til kriminalomsorgen selv å vurdere.

– Kriminalomsorgen gjør en skjønnsmessig vurdering på bakgrunn av de reglene som gjelder, om man skal varsle de som har vært ofre for kriminalitet.

På informasjonssiden til kriminalomsorgsdirektoratet står det følgende om varsling:

«Dersom domfelte skal gjennomføre straff utenfor fengsel, får frigang, permisjon eller blir løslatt, og det trolig er av interesse for fornærmede eller etterlatte å få kjennskap til dette, skal det varsles om avgjørelsen. Formålet med slik varsling er å gi de det vedrører, informasjon om at domfelte kan påtreffes.»

Kommer ikke til å ta kontakt

Forsvarer Harald Otterstad forsikrer Thøgersen om at de ikke trenger å være redde for at den løslatte faren skal ta kontakt.

– Det er overhodet ingen grunn til å frykte noe slikt. Faren er meget godt innforstått med at familien ikke ønsker kontakt. Det har de bevist i nærmere 7 år ved å holde seg helt borte. Han har ingen intensjon om å oppsøke de. Det kan de være 100 prosent sikre på, svarer Otterstad.