Farmen-Camilla: – Jeg er vant til at folk stopper opp, forskjellen er at vi nå prater om gården i stedet for rør

– Selve kjendistilværelsen kjenner jeg ikke så mye på. Jeg er vant til at folk prater med meg på byen – mange har hatt besøk av meg som rørlegger. Så det er ikke store forskjellen. Nå snakker vi bare om Farmen i stedet for rør, ler Camilla Cox Barfot.

– Selve kjendistilværelsen kjenner jeg ikke så mye på. Jeg er vant til at folk prater med meg på byen – mange har hatt besøk av meg som rørlegger. Så det er ikke store forskjellen. Nå snakker vi bare om Farmen i stedet for rør, ler Camilla Cox Barfot. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Camilla Cox Barfot (32) har holdt ut i ti uker på Farmen og kjemper nå om hytte og bil. – Det jeg savnet mest var sjokolade!

DEL

(Fredriksstad Blad) Sammen med tretten andre ble rørleggeren, dyreelskeren og vegetarianeren Camilla Cox Barfot sendt hundre år tilbake i tid i slutten av juli. Isolert fra omverdenen har de drevet Sandvika gård på Flostadøya i Arendal kommune.

Søndag blir det klart hvem som blir årets vinner av tv-programmet Farmen. Der kjemper 32-åringen om seieren mot Halvor Sveen, Eunike Hoksrød og Amalie Snøløs.

Trives på Viker

Camilla er trønderen med tatoveringer og dreads som har bodd på Viker i fire-fem år. Og hun jobber for Engelsviken rør.

– Jeg har ikke klippet meg siden 3. klasse på barneskolen. Håret mitt hadde subbet i bakken uten dreads.

Camillas ene arm har tatoveringer som representerer deler av familien. Der har hun oppskriften til bestemorens eplekake – i bestemorens egen håndskrift. Og bestefaren, som tok flylappen i en alder av 69 år, sitter i et fly øverst på armen.

– Stas med en kjent rørlegger

Vi møter Farmen-deltageren i en kjeller på Hafslundsøy. Hun er godt i gang med å montere et varmeanlegg.

– Da Camilla kom hit første gang, så jeg at det var noe kjent. Jeg ser jo på Farmen, så dette er litt stas, sier husets eier.

– Hvordan er livet som Farmen-kjendis?

– Selve kjendistilværelsen kjenner jeg ikke så mye på. Jeg er vant til at folk prater med meg på byen – mange har hatt besøk av meg som rørlegger. Så det er ikke store forskjellen. Nå snakker vi bare om Farmen i stedet for rør, ler Camilla.

Som FB tidligere har skrevet var det en av rørleggerens venninner her i Fredrikstad som meldte henne på.

– Jeg har faktisk aldri turd å spørre henne; men jeg lurer på om hun trengte en pause fra meg. Hun var gravid, og jeg lar aldri vennene mine være i fred, gapskratter Camilla.

I FINALEUKEN: – Jeg kjempestolt av at jeg på disse ti ukene ikke havnet i tvekamp, sier Camilla Cox Barfot.

I FINALEUKEN: – Jeg kjempestolt av at jeg på disse ti ukene ikke havnet i tvekamp, sier Camilla Cox Barfot. Foto:

– Angrer du på at du satt livet på vent og sjekket inn på gården?

– Absolutt ikke! Jeg har fått en ny venninne. Eunike fra Tønsberg. Vi snakker sammen flere ganger om dagen, og faktisk har vi vært sammen hver helg etter Farmen. Hun har vært i Fredrikstad og jeg har vært hjemme hos Eunike. Kona hennes er helt topp, og barna kaller meg for tante Barfot. Jeg har fått en ekstra familie.

Eunike Hoksrød er Farmen-deltageren som vekket oppsikt med et «puppestunt» for å vise at hun ikke deler meningene til et prestefølge som dukket opp på gården.

– Jeg snakker med Eunike Hoksrød (bildet) på telefon hver dag. At jeg traff henne,  er det jeg er aller mest fornøyd med på Farmen-oppholdet,  sier Camilla Cox Barfot.

– Jeg snakker med Eunike Hoksrød (bildet) på telefon hver dag. At jeg traff henne, er det jeg er aller mest fornøyd med på Farmen-oppholdet, sier Camilla Cox Barfot. Foto:

Brukte sparepengene

For å kunne betale regningene sine under Farmen-oppholdet,  har Camilla måttet ta av sparekontoen. Pengene som var satt av til en Kenya-reise.

– Til Kenya kan jeg dra siden. Men dette får jeg aldri opplevd igjen. Ikke fikk jeg bare Eunike som venninne, også Kristian Krubel Djupnes snakker jeg med på telefonen hver dag.

Kristian røk ut i søndagens tvekamp mot Halvor Sveen. Episoden ble sesongrekord med 815.000 tv-seere.

Camilla har vært godt likt av både deltagere og seere gjennom sesongen. Kombinert med at hun også betraktes som en sterk konkurrent, slapp 32-åringen unna tvekampene.

– Det er jeg kjempestolt av. Det betyr at deltagerne likte meg samtidig som de følte at jeg var en stor konkurrent.

Ble snytt for kniv

Camilla klarte riktignok ikke som storbonde å skaffe seg en kniv.

– Hvordan reagerte du da du på tv oppdaget at Amalie Snøløs hadde snytt deg for kniven?

– Det var heftig, men på en annen side var det i uke tre. Vi kjente hverandre ikke så godt, og så viser jo det at Amalie så på meg som en konkurrent allerede da.

Camilla er fornøyd med fremstillingen av seg selv på skjermen. Og etter hver episode snakker hun med Enuike.

– Det er en del ting som ikke er filmet. Jeg hadde et ordentlig utbrudd på Farmen, men da var filmteamet dratt.

FARMEN 2017: På søndag satte «Farmen» sesongrekord med 815.000 seere.

FARMEN 2017: På søndag satte «Farmen» sesongrekord med 815.000 seere. Foto:

– Er ikke personlig

– Hvordan er det å ha kameraene på slep?

– Det ble jeg veldig fort vant til. Og jeg er den jeg er, uansett om kamera er der eller ikke. Men du trenger ikke fortelle det mest personlige når kameraene går. Jeg er ikke så personlig av meg heller. Eunike var veldig nysgjerrig på meg, derfor inngikk vi en avtale. Jeg skulle svare henne på ett spørsmål hver tredje dag, jeg skjønte fort at jeg kunne stole på den dama og bygge et venneskap.

– Var du mye sulten?

– Jeg drakk mase vann for å dempe sulten. For meg var det aldri noe tema å spise kjøtt. Det jeg savnet mest var sjokolade.

PS! Farmen sendes på TV2 på mandager, onsdager og søndager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken